hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP azt kéri Schmittől, hogy ne írja alá az alkotmánymódosítást

  • MTI

Az MSZP arra kéri Schmitt Pál köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a hétfőn elfogadott alkotmánymódosítást.

A szocialisták keddi közleményükben felszólították a kormányt, "helyezze hatályon kívül" a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális ellátássá alakítását lehetővé tévő, a parlament által hétfőn megszavazott alkotmánymódosítást; ellenkező esetben pedig Schmitt Pál köztársasági elnököt kérik fel arra, hogy ne "fogadja el" a jogszabályt.
   
Mint írják: az országnak békés építkezésre van szüksége, nem tönkretett életekre, sok százezer ember megalázására, ellehetetlenítésére, létbiztonságának veszélyeztetésére.
   
Az MSZP reagált Orbán Viktornak a TV2 Napló című műsorában vasárnap elhangzott szavaira is. A miniszterelnök azt mondta: az ország nem tudja elfogadni, ha azok, akik felesküdtek a rendre, füstbombákat dobálnak, vízcsapokat törnek le, túllépik a törvény által megengedett határokat és fenyegetőznek, ez azt jelenti, hogy dezertáltak, átálltak a rendetlenség oldalára.
   
A szocialisták szerint ezzel szemben a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosító javaslat lépte azt a határt, amely egy jogállamban átléphetetlen, az pedig "szimpla logikai ujjgyakorlat, hogy a jogtalansággal szembeni fellépés a jog talaján áll", s a nyugdíjkedvezmények megvonása ellen tiltakozó rendvédelmi dolgozók a rendet és a jogot védik azokkal szemben, akik sárba tiporják őket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jogos-e a szervízdíj ilyen formája?

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Adószámos magánszemély adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyesület – számlázás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink