hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: bomlik az egység és nő a feszültség

  • adozona.hu

Nem lehet biztosan tudni, hogyan zárja le a kormány a korkedvezményes nyugdíj körüli vitákat. Annyi biztos, Orbán Viktor miniszterelnök változtatott programján és május 30-a helyett június 2-án, csütörtökön ül le a szakszervezetekkel tárgyalni.

Május 27-én lemondott Kónya Péter, a Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság vezetéséről, mert az általa képviselt szakszervezetek véleményével már nem értett egyet. Helyét Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke vette át. Úgy tűnik, bomlik az egység és nő a feszültség a szakszervezeteken belül - legalábbis erre utal, hogy míg egyes szakszervezetisek csalódottak a távozása miatt, mások majdhogynem örülnek döntésének - írja a hvg.hu.

Jelenleg hivatalos információk még nincsenek arról, Kónya valójában miért mondott le. Név nélkül nyilatkozó szakszervezetisek a hvg.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy Kónya a kezdetektől fogva radikálisabb irányvonalat képviselt és demonstrációkkal szeretett volna nyomást gyakorolni a kormányra. Ennek ellenére a szakszervezetek többsége már egy ideje tárgyalni és megegyezni akar a kormánnyal, amivel Kónya nem tudott azonosulni. "Ő a megalkuvás helyett az iránymutatás és a harc híve" - mondta róla az egyik szakszervezetis vezető. Vannak, akik azt rótták fel neki, hogy "napi kapcsolatot ápolt az MSZP-vel", megint mások pedig azt hangoztatják, hogy "sértődős típus", s nem bírja elviselni, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretné.

A cikk folytatását olvassa el a hvg.hu-n!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink