hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szijjártó: Orbán leül majd a szakszervezetekkel

  • MTI

A jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt fog tárgyalni a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a kabinet keddi ülése után, amelyen a belügyi tárca vezetője tájékoztatást adott a rendvédelmi és fegyveres szakszervezetekkel folytatott megbeszéléseiről.

Szijjártó Péter azt mondta: a kormány a szükségesnek vélt észrevételeket megtette, és ezek alapján még a jövő heti egyeztetést megelőzően, ezen a héten Pintér Sándor újabb konzultációt folytat majd az érintett érdek-képviseleti vezetőkkel. (A rendvédelmi szakszervezetek múlt hétfőn hoztak létre sztrájkbizottságot, mert "nyílt hadüzenetként értékelték" a korengedményes nyugdíjakat érintő alkotmánymódosító javaslatot.)
   
A miniszterelnök szóvivője keddi sajtónyilatkozatában szólt arról is, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának koncepciója ugyancsak napirenden volt a kormányülésen; immár másodszor foglalkozott ezzel a kérdéssel a kabinet koncepciószinten, és még legalább két olvasatban meg fogja ezt tenni. Ezzel párhuzamosan a folyamatban lévő szociális konzultáció eredményét is várni fogja a kormány, és azt még a nyugdíjdöntés előtt értékeli - tette hozzá.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kockázati életbiztosítás adózása

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Kezelt vagyon kifizetői státusza

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Egyszerűsített végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink