hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán levelet írt: először konzultáció, aztán tárgyalás

  • MTI

A szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket; a konzultáció után a kormány kész a tárgyalásra - közölte Orbán Viktor abban a válaszlevélben, amelyet csütörtökön írt azoknak az érdekképviseletnek, amelyek megkeresték őt a kabinettel való egyeztetés és kormányzati tárgyaló kinevezése érdekében.

A miniszterelnök levelének tartalmáról szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatott, aki közölte: a kormányfő a levélben arról ír, örül annak, hogy a szakszervezeti vezetők is fontosnak tartják azokat a kérdéseket, amelyekben az elkövetkezendő időszakban, Magyarország megújítása során döntéseket kell hozni.
   
Orbán Viktor emlékezteti az érdekképviseleti vezetőket arra, hogy az elmúlt napokban szociális konzultációt indított, és a nyugdíjakat, a rezsiköltségeket, a munkahelyteremtést és az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben kikéri az emberek véleményét.
   
Ennek megfelelően - idézte a levélben foglaltakat Szijjártó Péter - a szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket. A szociális konzultáció végeztével, azaz az emberek véleményének megismerése után a kormány készséggel áll a szakszervezetek rendelkezésére, hogy lefolytassák a szükséges egyeztetéseket - emelte ki.
   
A levelet eljuttatták bányaipari, mozdonyvezetői és pedagógus-szakszervezeteknek is. Ezek közül például a Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdán közölte, hogy sztrájkbizottságot alakított, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a nyugdíjkorkedvezmény és a -korengedmény tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink