hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat

  • adozona.hu

Négy és fél évvel ezelőtt fideszes politikusok amiatt tartottak sajóttájékoztatót, hogy felhívják a figyelmet: a Gyurcsány-kormány megszüntetné a korengedményes és szolgálati nyugdíjakat.

"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek"- mondta egy sajtótájékoztatón 2006 októberében Demeter Ervin egy Soltész Miklóssal (jelenlegi nemzetierőforrás-államtitkár) tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz oldaláról a videót előkereső Képviselő Funky blog azt írja, a politikus külön kiemelte a tűzoltókat, "akik akár az életük árán is teljesítik szolgálatukat", ezért megilleti őket a szolgálati nyugdíj. A videóért kattintson ide!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink