hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szili: a szerzett jogosultság nem alakítható szociális juttatássá

  • MTI

A Szociális Unió (SZU) nem támogatja az alkotmány fideszes képviselők által beterjesztett, a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó módosítását. Szili Katalin független képviselő, a szervezet elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, nem részelemek megváltoztatására van szükség, hanem átlátható és kiszámítható finanszírozási rendszert kell kialakítani, a szerzett jogokat nem sértve.

Szili Katalin kiemelte: a szerzett jogosultságok nem alakíthatóak szociális juttatásokká, segéllyé; ugyanakkor azt ők maguk sem támogatják, hogy "csalárd módon" szerezzen bárki jogokat ebben az országban.
   
Átlátható, objektív és kiszámítható finanszírozási rendszert kell kialakítani, "a rendszer problémáira csak rendszerszerű választ lehet adni, ami a szerzett jogokat nem sérti" - fogalmazott. Hozzátette: elkerülhetetlen a nyugdíjrendszer átalakítása, és fenntarthatatlanságának megszüntetése.
   
A SZU nyugdíj-kerekasztal összehívását kezdeményezi, amelyre a szakértők mellett minden érintett szakszervezet képviselőjét várják egy fenntartható nyugdíjmodell megalkotása érdekében - mondta Szili Katalin, kitérve arra is, hogy majdani javaslatukat társadalmi vitára bocsátják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaügyi nyilvántartás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

EPR-díj számviteli elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Irodaépületen reklámtábla elhelyezése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink