hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Munkáltatással összefüggő adócsalás: kit büntetnének és hány évre?

  • adozona.hu

Egytől öt évig terjedő szabadságvesztés már azért is járhat, ha a vállalkozó hat alkalmazottat minimálbérre jelent be a munkáltató, ám havonta nekik 60 ezer forint helyett 90 ezer forintot fizet.

Kedden éjszakába nyúlóan tárgyalta az Országgyűlés a Büntető törvénykönyv kormány javasolta szigorítását, amelynek révén akár tíz évre is leültethetők azok, akik költségvetési csalást követnek el - írja a napi.hu.

A Btk. módosítani javasolt hatályos passzusa a pénzügyi bűncselekményeket taglalja, ezen belül is az adócsalást, a munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalást és a jövedékkel való visszaélést. Ez a szabályozás már ma is megdöbbentően szigorú. Kétmillió forintnál magasabb érték felett elkövetett csalásért már egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható − ezt össze lehet gyűjteni azzal, ha hat alkalmazottat minimálbérre jelent be a munkáltató, ám havonta nekik 60 ezer forint helyett 90 ezer forintot fizet. A szürke jövedelemrész után ugyanis 2,2 millió forint adót és járulékot kellett volna fizetni.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg tárgyi eszköz értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Egyéni vállalkozás megszűnése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink