hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fizetéscsökkentés: visszamenőleg kiharcolható a különbözet?

  • adozona.hu

A fizetési elszámoló aláírása érvényes munkaszerződés-módosítás hiányában a fizetéscsökkentés elismerését jelenti? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Milyen jogaim vannak ha a munkáltatóm csökkentette bruttó béremet és én a csökkentést rögzítő a munkaszerződés-módosítást nem írtam alá? Nem mondtak fel nekem, viszont én - most már 8 hónapja-  a fizetési elszámolót aláírom, amikor átveszem. Ezen pedig szerepel a csökkentett bér. Van-e valamilyen lehetőségem a különbözet kiharcolására visszamenőleg?
 
A bércsökkentés munkaszerződés módosításnak minősül. Erre azonban csak közös megegyezés alapján kerülhet sor, azaz a munkáltató nem csökkenthet bért egyoldalú döntése alapján.

A fizetési elszámoló aláírásával Ön nem járul hozzá hallgatólagosan a csökkentéshez, ez nem jelenti a korábbi összegről való lemondást. Javaslom, hogy a különbözet folyósítása érdekében először egyeztessen munkáltatójával, majd ha ez nem vezetett eredményre, forduljon munkaügyi bírósághoz.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close