hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bankjegyautomákat akart feltörni a röszkei csempész

  • MTI

Bankjegyautomata illegális használatára alkalmas alkatrészekkel bukott le a bolgár férfi a röszkei határátkelőnél. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene.

Egy bolgár állampolgárságú férfi bolgár járművel  jelentkezett be a röszkei Határkirendeltségen. Az üresnek jelzett gépjármű Bulgáriából Olaszországba tartott. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű tételes vámvizsgálata mellett döntöttek. A szigorított ellenőrzés során a tehergépkocsi műszerfalából több darab, bankjegykiadó automatához használható különféle elektronikus alkatrész került elő. Az eljárás során megállapították, hogy az alkatrészek alkalmasak a bankjegykiadó automaták illegális használatára.

A pénzügyőrök az alkatrészeket lefoglalták, valamint a bolgár férfi ellen készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisítása elősegítésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a Szegedi Rendőrkapitánysághoz. A rendőrség munkatársai a férfit kihallgatták, aki elmondta, hogy a megtalált alkatrészeket még Szerbiában két bolgár személy adta át neki azzal, hogy vigye el azokat Olaszországba. Az ügyben az eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon folyamatban van. 

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink