hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az APEH épületében bukott le a pizzafutár

  • adozona.hu

A pizzát szállító cég munkatársának még az APEH épületében sem jutott eszébe, hogy nyugtát adjon, ehelyett pincérblokkot adott a megrendelőnek.

 Az azonnal megindított revízió során a revizorok a futár, valamint a cég operátorának egybehangzó nyilatkozata alapján megállapították, hogy aznap délig 15 kiszállítás történt, amiből a pénztárgépekben mindössze ötnek volt nyoma, áll az adóhatóság közleményében. Az ellenőrök a vizsgálat kiterjesztése mellett döntöttek, amelynek során azt nézték, hogy az adózó miként teljesítette áfabevallási és fizetési kötelezettségét.

Ekkor kiderült, hogy a cég valós bevételeinek csak mintegy harmadát vallotta be, és csupán ezután fizetett minimális adót. Az ügyvezető nyilatkozata is erősítette azt a feltételezést, hogy a cég által történt valós értékesítések nincsenek összhangban a bevallott, az adózás alapját képező bevételekkel. A gyanút a vizsgálat teljes mértékben alátámasztotta.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink