hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán: itt kell adózni!

  • MTI

Az ország kormányzati-pénzügyi vezetőitől az emberek azt várják, hogy ne vonják ki magukat a törvények hatálya alól - mondta Orbán Viktor hétfőn újságíróknak a jegybankelnökkel való közös munkára vonatkozó kérdésre. Mint fogalmazott, "együtt sírunk, együtt nevetünk. Itt kell adózni".

Ez egy elvi kérdés, nem pedig személyes kérdés, nem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségének kérdése - hangsúlyozta a leendő miniszterelnök.
   
Orbán Viktor a Fidesz-KDNP által megnyert országgyűlési választás második fordulója utáni napon tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján az MNB-ről szólva azt mondta: szeretnének büszkék lenni az intézményre, az "nem offshore-lovagok szálláshelye".
   
Simor András jegybankelnök az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy noha személye és azon keresztül a Magyar Nemzeti Bank a politikai kampány részévé vált, a jegybank folytatja a szakmai munkát az elkövetkező három évben, ameddig az elnök mandátuma tart.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink