hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Juttatások határozott és határozatan munkaviszonyban

  • adozona.hu

Tehet-e különbséget a munkáltató határozott és határozatlan ideig foglalkoztatott munkavállalóiknak adott juttatásoknál? Milyen járulékokat kell fizetni segítő családtag után? Olvasóink kérdéseire dr Viszló László, a hvg.hu és az Adózóna munkajogi szakértője válaszol.

Közalkalmazottként, kórházban dolgozó orvos vagyok. A kérdésem az, hogy abban az esetben, ha napi 6, heti 30 órás munkaviszonyban dolgozom, kötelezető vagyok-e a heti 40 órás munkaidőre vonatkozó (2003. évi LXXXIV. törvény) heti 8 óra ügyelet (rendkívüli túlmunka) teljesítésre vagy arányosítani kell az alapmunkaidő függvényében heti 6 órára a kötelező ügyeletet?
 
A jogszabályban leírt mértékek a teljes munkaidőre vonatkoznak, azaz a csökkenetett munkaidőnél arányosítani kell az alapmunkaidő függvényében.
 
Szeretném tanácsukat kérni abban, hogy ha a feleségemet segítő családtagi munka-viszonyban alkalmazom, és ha a bérét 25 ezer forintban határozom meg, akkor kell-e fizetni a 17 százalékos adót vagy a 4950 forintos tb-t. Vagy ilyen estben automatikusan biztosítottá válik? Annyit sikerült megtudnom, hogy 27 százalékos tb, 9,5 százalékos nyugdíj, 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetnem.
 
A segítő családtag, ha rendszeresen munkát végez, biztosítottá válik. Járulékot fizetni kell, a Tbj 50.§-a szerint, ugyanúgy, mint minden más munkaviszonyban lévő, vagy megbízásos jogviszonyban lévő foglalkoztatott után. Kivétel, ha a járulékköteles jövedelme nem haladja meg a mindenkori minimálbér 30 százalékát.

Egy a munkahelyemen sokakat érintő problémával fordulok önökhöz. Mivel a cafeteria szabályzatunk december 31-vel megszűnt a jelenleg folyó munkabér tárgyalások kereteiben új szabályozáson dolgozunk, amiben a munkáltatóval próbálunk egyezségre jutni. Amíg ez az egyezség létrejön a munkáltató úgy döntött, hogy csak a keretösszegnek megfelelő összegű meleg étkezési utalványt ad a munkavállalóknak. A Cafeteria szabályzatunkban a munkáltató álláspontja az volt 2009 december 31-éig, hogy a határozott idejű munkavállaló a cafeteria keretösszegből csak 6 ezer forint hideg utalványt kaphatott addig míg nem érte el a munkaviszonya az egy évet. Utána neki is a teljes összeg rendelkezésére áll.  A vállalatunknál a határozott és a határozatlan idejű munkavállalóink közt különbséget tesznek. A határozatlan szerződéssel rendelkező munkatársak a havi Cafeteria keret összegéből megkapják a 8 ezer forintnyi meleg étkezési utalványt. A határozott idejű munkavállalók pedig csak 4800 forintt meleg utalványt kapnak (ez a hatezer forintnak megfelelő meleg utalvány adóval csökkentett része).

Jogosan és igazságosan jár el a munkáltató, ha megkülönböztetett összegben adja ki a meleg étkezési utalványt? A határozott idejű munkavállaló is ugyanolyan és ugyanannyi munkát végez az üzemben, mint a határozatlan. Nem létezik véletlenül foglalkoztatási egyenlőségi irányelv (EGK)? Hol találhatok erről pontos leírást vagy valami pontos meghatározást?

Az egyenlő bánásmód követelményéből és a diszkrimináció tilalmából egyértelműen következik, hogy ilyen esetben nem lehet különbséget tenni a határozott és a határozatlan időre alkalmazott munkavállalók között.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Ifa külföldi gyakornok után

Szipszer Tamás

adószakértő

VISSZADÓ

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs