hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Cafeteria: helyi bérlet már utalványkényt is

  • adozona.hu

Az eddig ismert béren kívüli adható utalványok köre bővült, ma már helyi bérletet is kérhet a munkavállaló. A magyar piac a meleg ételek felé tolódik, s egyelőre nem tudni, hogy a cafeteria rendszerekre milyen hatással lesz a gazdasági válság.


„Egyfelől a munkaadók költséghatékony megoldásokat keresnek majd s a béren kívüli juttatások rendszere ebben sokat segíthet, másfelől biztosan lesznek olyan cégek, amelyek kénytelenek lesznek megválni alkalmazottaiktól” – mondta a Besenyei Bálint, a Sodexo ügyvezető igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen a cég 15 éves magyarországi jelenlétéről is megemlékeztek, s bejelentették, hogy a cég Superbrands lett.

Bár a kormány adójavaslatai között szerepelt, hogy a béren kívüli juttatásokat 11 százalékos egészségügyi hozzájárulással terhelik, meg de a terv az erős szakmai és társadalmi ellenálláson megbukott. Az Adózóna kérdése, miszerint tartanak-e attól, hogy ez a kérdés újra előkerülhet, Bessenyei Bálint azt mondta: semmit nem lehet kizárni, de ahogy eddig is, a jövőben a cégcsoport az adott országok adórendszereihez igazodva fogja kialakítani üzleti, értékesítési stratégiáját. A magyar piacról azt mondta a szakember: ma is érezhető, hogy a kulturális szokásoknak megfelelően mág mindig az ebéd a magyar munkavállalók számára a legfontosabb étkezés, így a meleg utalványok forgalma nő - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A termékpaletta a béren kívüli juttatások utalvány-piacán is bővült, a helyi bérlet népszerűségére eddig két cég reagált: az Accor Service és a Sodexo. Előbbinél Budapesten és Szegeden lehet igényelni ilyet, míg utóbbinál egyelőre a fővárosra koncentrálnak, s az ügyfelek igényei szerint tervezik a vidéki terjeszkedést.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Védelmező személybiztosítás adózása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Biztosítási adó sávváltozás 2024

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink