hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

MSZP: a jóléti kiadások nem kurtíthatóak

  • MTI

A jövő évi adóváltozásokról az MSZP-n belül lefolytatott belső vitákon eddig az volt a többségi álláspont, hogy a jóléti kiadások nem kurtíthatók - mondta Tukacs István szocialista képviselő, a miniszterelnök adóügyi megbízottja.


A szocialista frakció túlnyomó többsége nem kívánt hozzányúlni sem a nyugdíj, sem a segélyezés, sem a családtámogatás, sem az oktatás, sem az egészségügy rendszeréhez - közölte a politikus. Mint kifejtette, ezekről a területekről eddig nem akartak forrást kivonni arra a célra, hogy azokból az adócsökkentést ellentételezzék. A parlament költségvetési bizottságának szocialista tagja szerint az állami kiadások sem csökkenthetők tovább, mert azok jó része bérköltség, további elbocsátásokra pedig nem készül a kisebbségi kabinet.

Tukacs István kiemelte: a részeltek ismerete nélkül nem tudja megmondani, hogy a képviselőcsoport a pártvezetés és az SZDSZ tárgyalása után kimozdul-e eddigi álláspontjáról.

A két párt kilátásba helyezett megbeszélése kapcsán úgy fogalmazott: ki kell derülnie, hogy a gazdasági versenyképesség erősítése mit követel meg a társadalomtól az SZDSZ szerint. "Kérdés, hogy ezekhez az elképzelésekhez lehet-e parlamenti többséget biztosítani" - emelte ki az adóügyi megbízott.

Szabó Lajos, az MSZP-frakció költségvetési munkacsoportjának vezetője az MTI-nek azt mondta, minden olyan megoldás, ami a gazdasági növekedés, a költségvetési egyensúly és a szociális biztonság követelményének megfelel, számunkra tárgyalási alap. Hozzátette: ezekhez az elképzelésekhez eddig is és ezután is nyitottan állnak hozzá.

A szocialista frakció munkacsoportjának vezetői csütörtökön tanácskoznak, ekkor tudnak meg részleteket a pártelnökség keddi döntéséről.

Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökeként kedden jelentette be, hogy közvetlen politikai tárgyalást kíván folytatni az SZDSZ-szel arról, hogyan tudják "a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot". A kormányfő azt mondta, az SZDSZ minden konkrét javaslatát megfontolják.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyílt végű pénzügyi lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Pavilon értékcsökkenése

Nagy Norbert

adószakértő

Éjszakai pótlék

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close