hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adócsökkentés: a többség nem hisz Gyurcsánynak

  • MTI

Szkeptikusan fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit; a többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.


A Népszabadság pénteki száma által is közölt felmérés szerint a miniszterelnök által szerdán bejelentett adó- és járulékcsökkentési elképzelések hatékonyságát illetően még a szocialista párt szavazói is szkeptikusak: csak 12 százalékuk szerint hoz érzékelhető adócsökkentést a program.

Gyurcsány Ferenc terveivel kapcsán "a megkérdezettek több mint fele úgy gondolja, nem fog csökkenni az adója, és mindössze öt százalék véli azt, hogy az adóteher érzékelhetően kevesebb lesz" - írja a napilap. A válaszadók 56 százaléka nem tartja valószínűnek, hogy kisebb adók mellett többen fognak adót fizetni; 34 százalék valószínűsíti, 10 százalék pedig nem tudja.

Az intézkedés hatására a feketegazdaság esetleges visszaszorulását 66 százalék nevezte valószínűtlennek.

A megkérdezettek 66 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc nem mond le akkor sem, ha nem fogadják el az adó- és költségvetési törvényeket.

A Szonda Ipsos által megkérdezett ötszáz személy kevesebb mint fele (48 százaléka) válaszolta azt, hogy a miniszterelnök által kínált megegyezés létrejötte "nem igazán valószínű".

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ megszavazza-e majd Gyurcsány Ferenc programját, 44 százalék azt mondta, "nem biztos, de valószínűleg meg fogja szavazni", 21 százalék pedig valószínűsíti. A válaszadók tizede vélekedett úgy, hogy a liberálisok biztosan nem fogják megszavazni.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Próbaidő ugyanannál a munkáltatónál másik munkakörben

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Munkaidő-nyilvántartás elektronikusan

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyesületi tag bejelentése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink