hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egymilliós bírság cipősdobozokban csempészett cigarettákért

  • MTI

Cipősdobozokban akart cigarettát becsempészni az országba egy román férfi Ártándnál. Miután rajtakapták, 1 millió forint bírság kifizetésére kötelezték.

 A Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője elmondta: Ártándon jelentkezett belépésre egy román rendszámú, utasokkal teli autóbusz. A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen átvizsgálták a poggyászokat. Feltűnt nekik, hogy a csomagtér egyik sarkába kizárólag cipősdobozok vannak
bepakolva. 

A fővámhivatal munkatársai megkérték a dobozok gazdáját, hogy egyenként nyissa ki azokat. A vizsgálat során kiderült, hogy a román utas - időt nem sajnálva - szálanként pakolta tele cigarettával a dobozokat. Összesen több mint 25 ezer szál volt a dobozokban, amelyeket a pénzügyőrök lefoglaltak. Az utas a jövedéki törvény megsértése miatt kiszabott, csaknem 1 millió forint bírságot a helyszínen kifizette.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink