hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Huszonhatmillió forintos bírságot rótt az APEH a szabálytalankodókra

  • dr. Marosi Andrea

A feketegazdaság elleni küzdelem összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek pénteken Egerben az APEH, a fogyasztóvédelem, a rendőrség, a munkavédelmi felügyelőség, a pénzügyőrség, valamint a népegészségügyi szolgálat Észak-magyarországi regionális vezetői.

A megállapodás nyomán a jövőben összehangolt, közös ellenőrzési akciókat végeznek a társhatóságok, elsősorban piacokon, tömegrendezvényeken és ünnepek alkalmával - hangsúlyozta a dokumentum aláírásakor az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője. Mindezek során a kereskedelem mellett, az élelmiszer forgalmazásra, az építőiparra, illetve a szezonális mezőgazdasági tevékenységekre kívánnak koncentrálni. 

Ugyancsak fontos eleme az együttműködésnek az információátadás, illetve a hatékonyság érdekében tapasztalataik alapján akár jogszabályok változtatását is kezdeményezhetik az együttműködő hatóságok. Az aláírás alkalmából tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a "Kikelet" hadművelet keretében, több mint 26 millió forint mulasztási bírságot rótt ki a szabálytalankodó vállalkozásokra az APEH Észak-Magyarországon, illetve kezdeményezte 44 üzlet bezárását, 12 napos időtartamra. A 168 helyszínen elvégzett 621 vizsgálat alkalmával elsősorban a nyugtaadást, az áruk eredetét és a foglalkoztatási szabályok betartását ellenőrizték Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink