hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A járulékcsökkentő adómódosítási változatot támogatja a Magyar Iparszövetség

  • MTI

A társadalmi vitára bocsátott három adómódosítási változat közül a járulékcsökkentést támogatja a Magyar Iparszövetség – közölte az érdekképviselet.

Egyetértenek azzal, hogy a munkáltatói bérjárulék 20-22 százalékra csökkenjen, szűnjön meg a társasági különadó, és a tételes egészségügyi hozzájárulás. Támogatják a személyi jövedelemadó terhelésének - sávhatár, adójóváírás - csökkentését. 

A bérjárulék-csökkentés fokozatos kiterjesztését, a tételes egészségügyi hozzájárulás két év időtartamú megszüntetését is elfogadhatónak tartják, ugyanúgy mint a gépkocsi-elszámolás szigorítását és egyidejű egyszerűsítését, a rehabilitációs hozzájárulás emelését. 

Javasolják viszont a 30 millió forint értékhatárú beruházási leírási lehetőség 50 millió forintra történő emelését, illetve a kötelező üzem-egészségügyi szolgáltatási kötelezettség vizsgálatát. Az érdekképviselet szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az elmúlt években az európai uniós országok többsége – közvetlen környezetünkben lévő versenytársaink mindegyike – adóreformot hajtott végre. Csökkentették a munkát terhelő adókat, egyszerűsítették az adórendszert, csökkentették az adókulcsokat, szélesítették az adóbázist. 

A foglalkoztatás magyarországi adó és járulékköltségei, az adminisztrációs terhek versenyhátrányt jelentenek, főként a kis és közepes cégeknek a Magyar Iparszövetség szerint.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink