hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Első helyen az áfacsalás

  • MTI

A vesztegetés, csalás egyre gyakoribb a brit üzleti világban - állítja a BDO Stoy Hayward intézet, amely a területen rendszeresen végez kutatásokat. Az ilyenekkel létrejött üzletek első félévi értékét Nagy-Britanniában 538 millió angolt fontra számolta ki, ez a tavalyi első félévi értéknél több mint 40 százalékkal nagyobb.

Első helyen állnak az áfacsalások, ahol az adófizetés elől offshore adóparadicsomokba "menekülnek". Gyakoriak ezen a téren a több országot érintő külkereskedelmi tranzakciók, különös tekintettel arra, hogy az EU-n belül exportáló és importáló kereskedőknek nem kell áfát fizetnie.


A csalók elleni eljárások egyre csökkenő esélye növeli a vesztegetések számát, nem beszélve az ilyen esetekben adott kenőpénzek nem lebecsülendő értékéről. A csalásokra szinte bátorítólag hat, hogy még ha milliós nagyságrendű csalásokról is van szó, a lefülelt elkövető legfeljebb 2-5 éves börtönbüntetést kap. Máskülönben az esetek kevesebb, mint 15 százalékában indul bűnvádi eljárás.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Unión belüli jövedelem adózása, árfolyama II.

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink