112 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Nem viszi el Nagy-Britanniából a Juke gyártását a Nissan Cikk

Nagy-Britanniában fogja gyártani a legújabb Juke modellt a Nissan – jelentette be az autógyár három héttel Nagy-Britannia unós kilépésének a határideje előtt.

Brexit: kezdődik a visszaszámlálás? Cikk

A brit kormány szerdán eljuttatja az Európai Unióhoz megállapodási javaslatait a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. A Downing Street kedd éjjeli tájékoztatása szerint ez végleges javaslatcsomag lesz, és a kormány csak két lehetőséget lát: vagy megkezdődnek a tárgyalások egy új megállapodásról, vagy a megállapodás nélküli Brexiten kell a továbbiakban dolgozni.

Brexit: Közép-Európa is megérezheti a rendezetlen kilépést Cikk

Londoni pénzügyi elemzők szerint az euróövezetben és emiatt a közép-európai EU-térségben viszonylag mérsékelt, de mérhető gazdasági veszteségeket okozna a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése.

600 ezer utas pácban! Csődbe ment a 178 éves brit utazási iroda Cikk

Csődbe ment, és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a mai napon a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. A csőd hírét ma hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA).

Egymilliónál többen írták alá a brit parlamenti kényszerszünet miatti tiltakozást Cikk

Szerda éjfélig több mint egymillióan írtak alá petíciót a brit parlament ülésezésének szeptember közepétől október közepéig tartó felfüggesztése ellen.

Brexit: megállapodás nélkül fejjel megy a falnak Nagy-Britannia Cikk

A Brit Iparszövetség (CBI) figyelmeztette Boris Johnson új brit miniszterelnök kormányát, hogy sem az Egyesült Királyság, sem az Európai Unió nincs felkészülve arra, hogy október 31-én, a Brexit jelenleg érvényes határnapján megállapodás nélkül szűnjön meg a brit európai uniós tagság.

Brexit: recessziót okozna Nagy-Britanniában a rendezetlen kilépés Cikk

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba süllyedne a brit gazdaság, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lép ki az Európai Unióból.

Betett a Brexit a brit munkaerőpiacnak, elmaradtak az uniós dolgozók Cikk

Minimálisra csökkent az újonnan érkező külföldi EU-munkaerő hozzájárulása a nagy-britanniai munkavállalói állomány bővüléséhez a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta.

Sorsdöntő nap Brüsszelben: akár egy év halasztást kaphatnak a britek Cikk

Nagy többséggel jóváhagyta ma este a londoni alsóház, hogy Theresa May miniszterelnök az Európai Unió szerdai csúcsértekezletén kezdeményezze a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) további halasztását. A kormányzati indítványra 440, ellene 110 képviselő voksolt. May múlt pénteken a Brexit legfeljebb június 30-áig terjedő halasztását kérte Donald Tuskhoz, az Európai Tanács elnökéhez intézett levelében. Tusk szerint viszont a legfeljebb egy évig tartó, rugalmas határidejű Brexit-halasztás jobb kompromisszum lenne.

Fenyeget a Brexit réme: fontos tudnivalókra figyelmeztet a NAV Cikk

Tematikus tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésének (Brexit) közeledtére történő felkészüléssel kapcsolatos, a NAV feladatkörét érintő legfontosabb tudnivalókról.

Diplomás gyed apának Kérdés

Brexit: ismét nemet mondott a kilépési megállapodásra a londoni alsóház Cikk

Harmadszor is elutasította pénteken a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, bár az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel.

Rendezetlen Brexit: módosítani kellett a magyar törvényeket is Cikk

A Magyarországon dolgozó britek társadalombiztosítási és bevándorlási státuszát „kemény” Brexit esetén rendező átmeneti szabályokat tartalmazó törvénymódosítások biztosítják egyrészt, hogy a Brexit előtt szerzett társadalombiztosítási jogosultságok ne vesszenek el, másrészt rendezik a brit magánszemélyek Brexitet követő társadalombiztosítási helyzetét is – összegzi az OrinenTax.

Százezrek követelték az újabb népszavazást a Brexitről Cikk

Az utóbbi másfél évtized legnagyobb tömegtüntetése volt szombaton Londonban. A résztvevők a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírását követelték.

Brexit: szorul a hurok a britek körül Cikk

Nem terjesztheti újból a ház elé a kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást "ugyanabban vagy jórészt ugyanabban" a formájában, amelyet a képviselők a múlt héten nagy többséggel már elutasítottak – határozott ma a londoni alsóház elnöke.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyerekvállalás kata esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Őstermelő által kapott támogatás

Lepsényi Mária

adószakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X