Törvényjavaslat az országgyűlési képviselők lakhatási támogatásának módosítására

  • adozona.hu

A lakhatási támogatással visszaélés megszüntetése érdekében az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be Novák Előd a Mi Hazánk képviselője. A javaslat száma T/8540.

A törvényjavaslat általános indokolása szerint „a javaslat célja a lakhatási támogatással történő visszaélések visszaszorítása. Jelenleg ugyanis visszaél az országgyűlési képviselői lakhatási támogatással a magát hajléktalannak beállító LMP-s Bakos Bernadett és Csárdi Antal, valamint a momentumos Szabó Szabolcs, hiszen a fővárosban lakó képviselőknek nem kellene ilyen támogatást biztosítani a budapesti munkavégzéshez. A Mi Hazánk Mozgalom szerint a politikusoknak példát kellene mutatniuk, és nem maradhat következmények nélkül a korrupciós kiskapuk használata.

A törvény eddigi szövege elnagyoltan fogalmazott, ugyanakkor egyértelmű, hogy »a képviselői tevékenység ellátásához szükséges budapesti tartózkodás biztosítására« nyújt lakhatási támogatást, nem pedig a magát esetleg hajléktalannak mutató képviselőknek biztosít otthont. A sokszor kétségkívül éjszakába nyúló budapesti munkavégzés miatt a vidékieknek indokolt lehet az ideiglenes szállás biztosítása…”.

A javaslat célja a jelenlegi szabályozás kiegészítése azzal, hogy budapesti lakóhely vagy tartózkodási hely esetén sem jár a lakhatási támogatás.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink