hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Vagyonosodási vizsgálat: mindenki gyanús. Ki a leggyanúsabb az idén?

  • dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó
1

Céget adott el? Tagi kölcsönből finanszírozza vállalkozását? Nagyobb összegeket helyez el magánszámláján? Ezek mellett még számtalan jel lehet, amire felfigyelve az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot indíthat. Összefoglaltuk, hogy az idén mire lő a NAV, és mi a vizsgálat menete.

Ha a vagyonosodási vizsgálat fogalmára lennénk kíváncsiak, ezt sehol sem találhatjuk, mivel ez a köznyelvben használatos kifejezés arra az adóellenőrzésre, amely kizárólag a magánszemély vagyongyarapodását vizsgálja. Ilyen jellegű vizsgálatról akkor beszélünk, ha az adóhatóság az szja, az eho, illetve a különadó ellenőrzését rendelte el.

A vagyonosodási vizsgálatokra korábban sokan úgy gondoltak, mint a kiemelkedően gazdag emberek eltitkolt, adózatlan jövedelmeire specializálódott vizsgálatra. Ez a tévhit addig élt, míg orvosok, nyugdíjasok, egyetemisták is megkapták az adóhatósági megbízólevelet, így elmondható, hogy a vagyongyarapodási vizsgálatok igen széles kört érintenek a kiemelten nagy jövedelemre szert tett adózóktól a középosztályig.
OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja, ki kerülhet az adóhatóság látókörébe, illetve milyen következményei vannak annak, ha az adóhatóság eltitkolt jövedelmet állapít meg! 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
Vélemény1

Ilyen hozzáállással soha nem lesz Magyarországon fellendülés, és a gazdaság is állandó külső (nem önzetlen)segítségre fog szorulni. A bizalmatlanság és a vállalkozói szemmel értékelt magas elvonási ráta miatt nem érdemes a legcsekélyebb mértékben sem befektetni. Itt csak azok , és csakis azok, gondolkoznak ilyesmin , akik a saját vállalkozásukban, és/vagy ötleteikkel soha nem lennének képesek normális versenyhelyzetben érvényesülni.Így marad az elvtelen és korrupt , nem a magyar gazdaságban megtermelt EU-s támogatási rendszer megpumpálása, némi, vagy teljes politikai háttérrel.
Az energia szektor óriási pénzigénye, sem józanította még ki , sőt a szomszédban lévő háborús helyzet, a Közel-keleti konfliktusokra sem hajlandó figyelni a politika, miközben a magyar találmányok, ötletek, ambíciók halnak el, vagy távoznak külföldre.
Tudom, hogy ez a honlap nem erről szól, de annyira elkeserítő itt a helyzet, hogy az már nem normális. Mindenki tartsa a markát , de hogy azért önzetlenül tenni is kellene valamit az már nem megy.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó megszüntetés utáni kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Alanyi áfamentesség és tagi kivét

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás társaság hipabevallása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close