hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Soha nem látott extra adóval sújtaná Joe Biden az amerikai szupergazdagokat

  • lapszemle

Akár 61 százalékos adókulcsot is a nyakába akasztana az amerikai szupergazdag családoknak Joe Biden. Az amerikai elnök ugyanis megemelné a legnagyobb örökségekre vonatkozó terheket – írja a Telex.hu a CNBC tudósítása alapján.

Joe Biden tervei szerint megdupláznák a tőkenyereségre eső legmagasabb adókulcsot, és összevonnák a vagyonátruházási illetékkel, illetve eltörölnének egy adókedvezményt, a létrejövő kombinált adókulcs az elmúlt száz év legmagasabbja, 61 százalék lenne.

Nem tudni, hogy a terveket jóváhagyja-e a kongresszus, a demokraták között is vannak ellenzői a felvázolt változtatásoknak. Az ilyen jellegű, nagymértékű adóemeléseknél mindig kérdéses, hogy az érintettek adóoptimalizálás címszóval nem találnak-e kiskapukat, adótanácsadó cégek már most jelezték ügyfeleiknek, hogy még a szigorítások bevezetése előtt érdemes lehet átruházniuk a vagyontárgyakat, akár ajándékozás útján.

Az amerikai elnök azért növelné az állam bevételeit a főként a gazdagokat és a vállalatokat érintő adóemelésekkel, mert a jóléti intézkedéseihez, a szociális hálót kiszélesítő terveihez pluszforrásokra van szükség.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink