hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fontos Kúria-döntés: lehet népszavazást kezdeményezni az akkumulátorgyárak építését is könnyítő törvényről

  • MTI/Adózóna

Átengedte a Kúria az LMP nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezését – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt "a törvénytelenség törvényeként" említve arról beszélt: az lehetővé teszi, hogy titokban, a környéken élők tudta nélkül valósuljanak meg a nagyberuházások.

Ez az a törvény, ami alapján a Fidesz az emberek feje felett átnyúlva épít akkumulátorgyárakat vagy bármilyen más beruházást – magyarázta Csárdi Antal. Leszögezte: "mindannyiunk egyetemes érdeke", hogy bezárják az építési vagy a környezetvédelmi törvény megkerülésének lehetőségét.

"Ezzel a népszavazással megálljt parancsolhatunk a Fidesz eddig tapasztalt gazdasági túlhatalmának" – közölte, hozzátéve, így "a Fidesz helyett az emberek, a magyar állampolgárok dönthetnek arról, akarják-e, hogy Magyarország akkumulátorgyarmattá váljon".

Az LMP elkezdi a felkészülést a népszavazás megtartásához szükséges 200 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére; ennek során számítanak minden civilszervezet, párt vagy magánszemély támogatására, és meg is keresik a közeljövőben a számba jöhető partnereket.

Felidézte, abban a kérdésben kérnék ki a választópolgárok véleményét, hogy egyetértenek-e azzal: az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás, munkaidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Követelés és hitel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31