hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjak: az aktívak kétharmada támogatja a csökkentést

  • hvg.hu
3

Nyugdíjellenes mozgalmat indított Kiss Zoltán blogger, aki szerint a „a gyurcsányi-orbáni nyuggerszocialista kormányok” a nyugdíjas szavazatokért feláldozták az ország jövőjét. A hasonló gondolatokkal egyre többen egyetértenek, felmérések szerint ráadásul Magyarországon az aktív keresők kétharmada támogatna egy nyugdíjcsökkentést, a hvg.hu által megkérdezett szakértő szerint azonban korai még a nyugdíjrendszer összeomlásáról beszélni.

„A jelen nyugdíjasai felélik a jelen és a jövő erőforrásait” – fogalmaz egyik videójában Kiss Zoltán. A korábban saját blogján publikáló, magát „a nyugdíjcsökkentés élharcosának” nevező férfi idén februárban Azonnali nyugdíjcsökkentést címmel indított Facebook-oldalt, amelyre hamarosan az ATV is felfigyelt. Bár a tévé inkább furcsaságként tálalta Kiss programját, felmérések szerint úgy tűnik, nincs egyedül a véleményével: egy idei közvélemény-kutatás szerint a magyar aktív keresők kétharmada egyetért azzal, hogy „az adók emelése és a járadékok csökkentése is szükséges a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához".

„Uszítás az öregek ellen”

Ennek ellenére Kiss mozgalma egyelőre nem aratott osztatlan sikert a közösségi oldal felhasználói között. „Ez vegytiszta náci gondolkodás. Uszítás az öregek ellen. Aki 30 évet dolgozott, annak 120 éves koráig járna a nyugdíj” – írja az egyik, még viszonylag visszafogottan fogalmazó kommentelő. „Vágóhídra küldenéd a nyugdíjasokat, akik megdolgoztak kevéske pénzükért. Ember vagy te?” – fogalmaz egy másik hozzászóló. Kiss ATV-s nyilatkozataira hasonlóan élesen reagált a Jobbik is. „Különösen aljas erkölcstelen dolog a részéről, hogy annak a generációnak a járandóságát akarja csökkenteni, aki már megdolgozott érte. (…) Fel sem merül benne, hogy ötletekkel álljon elő a szürke- és feketegazdaság, az adóelkerülés felszámolására, külföldre vándorlás csökkentésére” – írták közleményükben. Kiss Zoltán a támadásokra reagálva annyit ír: „Igen, nekem is vannak nagyszüleim, nem is akarom, hogy éhezzenek. De ugyanakkor nem küldhetjük vágóhídra a fiatal generációt, ezzel Magyarország jövőjét.”
A teljes cikket ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (3)
adózóna.hu

Kedves bocs38! A cikkben egy blogger és a mozgalmához esetleg csatlakozók álláspontja, egy felmérés meghökkentő eredménye, továbbá szakértői vélemény szerepel. Az írás a blog hozzászólásaiból is idéz, amelyekben a blogger a "felháborító"-nál keményebb minősítést is kap.
Üdvözlettel: az adózóna.hu csapata

adózóna.hu

Kedves bocs38! A cikkben egy blogger és a mozgalmához esetleg csatlakozók álláspontjáról, egy felmérés - meghökkentő - eredményéről, továbbá nyugdíjszakértői véleményről számol be. A cikkben a blogger a "felháborító"-nál keményebb minősítést is kap.
Üdvözlettel: az Adózóna.hu csapata.

bocs38

Ez se igaz, mert akinek csak 54 e FT a nyugdíja azt hová akarják csökkenteni. Felháborító ez a szöveg.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31