hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjak: az aktívak kétharmada támogatja a csökkentést

  • hvg.hu
3

Nyugdíjellenes mozgalmat indított Kiss Zoltán blogger, aki szerint a „a gyurcsányi-orbáni nyuggerszocialista kormányok” a nyugdíjas szavazatokért feláldozták az ország jövőjét. A hasonló gondolatokkal egyre többen egyetértenek, felmérések szerint ráadásul Magyarországon az aktív keresők kétharmada támogatna egy nyugdíjcsökkentést, a hvg.hu által megkérdezett szakértő szerint azonban korai még a nyugdíjrendszer összeomlásáról beszélni.

„A jelen nyugdíjasai felélik a jelen és a jövő erőforrásait” – fogalmaz egyik videójában Kiss Zoltán. A korábban saját blogján publikáló, magát „a nyugdíjcsökkentés élharcosának” nevező férfi idén februárban Azonnali nyugdíjcsökkentést címmel indított Facebook-oldalt, amelyre hamarosan az ATV is felfigyelt. Bár a tévé inkább furcsaságként tálalta Kiss programját, felmérések szerint úgy tűnik, nincs egyedül a véleményével: egy idei közvélemény-kutatás szerint a magyar aktív keresők kétharmada egyetért azzal, hogy „az adók emelése és a járadékok csökkentése is szükséges a nyugdíjrendszer fenntarthatóságához".

„Uszítás az öregek ellen”

Ennek ellenére Kiss mozgalma egyelőre nem aratott osztatlan sikert a közösségi oldal felhasználói között. „Ez vegytiszta náci gondolkodás. Uszítás az öregek ellen. Aki 30 évet dolgozott, annak 120 éves koráig járna a nyugdíj” – írja az egyik, még viszonylag visszafogottan fogalmazó kommentelő. „Vágóhídra küldenéd a nyugdíjasokat, akik megdolgoztak kevéske pénzükért. Ember vagy te?” – fogalmaz egy másik hozzászóló. Kiss ATV-s nyilatkozataira hasonlóan élesen reagált a Jobbik is. „Különösen aljas erkölcstelen dolog a részéről, hogy annak a generációnak a járandóságát akarja csökkenteni, aki már megdolgozott érte. (…) Fel sem merül benne, hogy ötletekkel álljon elő a szürke- és feketegazdaság, az adóelkerülés felszámolására, külföldre vándorlás csökkentésére” – írták közleményükben. Kiss Zoltán a támadásokra reagálva annyit ír: „Igen, nekem is vannak nagyszüleim, nem is akarom, hogy éhezzenek. De ugyanakkor nem küldhetjük vágóhídra a fiatal generációt, ezzel Magyarország jövőjét.”
A teljes cikket ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (3)
adózóna.hu

Kedves bocs38! A cikkben egy blogger és a mozgalmához esetleg csatlakozók álláspontja, egy felmérés meghökkentő eredménye, továbbá szakértői vélemény szerepel. Az írás a blog hozzászólásaiból is idéz, amelyekben a blogger a "felháborító"-nál keményebb minősítést is kap.
Üdvözlettel: az adózóna.hu csapata

adózóna.hu

Kedves bocs38! A cikkben egy blogger és a mozgalmához esetleg csatlakozók álláspontjáról, egy felmérés - meghökkentő - eredményéről, továbbá nyugdíjszakértői véleményről számol be. A cikkben a blogger a "felháborító"-nál keményebb minősítést is kap.
Üdvözlettel: az Adózóna.hu csapata.

bocs38

Ez se igaz, mert akinek csak 54 e FT a nyugdíja azt hová akarják csökkenteni. Felháborító ez a szöveg.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzleti ajándék – ékszer

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Melyik átalányadó-kategóriába tartozik a tevékenységem?

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Átalányadózás, teszorszám

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs