adozona.hu
Indul a lovastáborok, a fröccsteraszok és a termelői piacok nyári szezonális ellenőrzése
//adozona.hu/altalanos/Indul_tobbek_kozott_a_nyari_lovastaborok_a__IGR68I
Indul a lovastáborok, a fröccsteraszok és a termelői piacok nyári szezonális ellenőrzése
Július 15-én elindul és augusztus 30-áig tart az a nyári szezonális ellenőrzés-sorozat, melynek keretében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei a nyári lovastáborokat, a fröccsteraszokat, a grillezésre szánt húskészítmény-előállítókat, az ásványvíz-palackozókat és a szikvíz-előállítókat, valamint a helyi termelői piacokat vizsgálják – írja honlapján a Nébih.
A célterületek ellenőrzését a Nébih irányításával a vármegyei kormányhivatalok és járási hivatalok szakemberei végzik.
Az idei ellenőrzés-sorozaton a szakemberek számos – tipikusan nyári programokhoz kapcsolódó – területen végeznek ellenőrzéseket. Többek között vizsgálni fogják a nyári lovastáborokban tartott lovak állategészségügyi állapotát, valamint a tartási és üzemeltetési körülményeket. Fókuszba kerül a szezonális fröccsteraszokon árusított alkoholos italok élelmiszerbiztonsági és minőségi, valamint a létesítmények higiéniai megfelelősége.
A nyár elengedhetetlen programjaként a grillezésre szánt előkészített húsok és húskészítmények – például grillkolbászok, marinált termékek, hamburgerhúsok – is górcső alá kerülnek. A vizsgálatok során a felügyelők kiemelt figyelmet fordítanak a termékek összetevőinek nyomonkövethetőségére, valamint az előállító üzemek önellenőrzésére is. Az idei évben az ásványvíz-palackozó és szikvíz-előállító létesítmények élelmiszerbiztonsági és higiéniai megfelelőségét is vizsgálja a hatóság.
Évről évre egyre népszerűbbek a termelői piacok, hisz a vásárlók bíznak benne, hogy ott kiváló minőségű kistermelői termékekhez juthatnak. A megtévesztés elkerülése érdekében a kistermelői nyilvántartásba vétel meglétét ellenőrzik majd a hatóság szakemberei – olvasható a portal.nebih.gov.hu-n.
Hozzászólások (0)