hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Illegális fémtelepeket számolt fel a NAV

  • adozona.hu

A NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága a 2014. márciusában átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett Budapesten és Pest megyében a fémtörvény március 1-jei változása miatt. Az akció elején három illegális fémtelep bukott meg, ahol a pénzügyőrök összesen 74 tonna fémhulladékot foglaltak le.

Az akció során a vámhatóság különös figyelmet fordít a fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező gazdálkodóknál az új szabályok betartásának ellenőrzésére, valamint az illegális fémkereskedelem visszaszorítására, a magánszemélyek által saját ingatlanukon tárolható fémekre vonatkozó mennyiségi korlátok helyszíni ellenőrzésére, az érzékeny anyagok leadására és értékesítésére, illetve a fémhulladék értékesítésére vonatkozó előzetes bejelentési, átvételi és jóváhagyási kötelezettség teljesülésére.

A jogszabályváltozás és az ennek érdekében elrendelt akciósorozat célja többek között a természetes személyeket is érintő szigorítással a lopások megakadályozása, azok eredményes felderítése, valamint a kulturális javakban, a köz- és magántulajdonban okozott károk és az adóelkerülés megelőzése.

Az ellenőrzéseknek már eredménye is van, mivel a pénzügyőrök 3 különböző pest megyei helyszínen (Dabason, Gyömrőn és Mikebudán) eddig több mint 5 millió forint értékű, 74 tonna fémhulladékot (köztük különféle réz és alumínium kábeleket), valamint a különböző fémhulladékok mérésére szolgáló mérlegeket és megmunkálásához szükséges eszközöket foglaltak le és szállítottak el. Az eljárások végén összesen több mint 17 millió forint pénzbírság kiszabása várható.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa – önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi utas áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Nonprofit kft. áfalevonhatósága III.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close