hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

8 milliárd forintos uniós pályázati forrás a szociális partnereknek

  • adozona.hu

Közel 8 milliárd forint uniós forrás támogatja a szociális partnerek kapacitásfejlesztését a GINOP Plusz 3.2.3-24 projekt pályázati felhívásának köszönhetően, melynek célja, hogy elősegítse a hatékonyabb érdekképviseleti tevékenység ellátását – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

A pályázatban vissza nem térítendő forrásként, önerő nélkül juthatnak támogatáshoz a hazai szociális partnerek. Pályázat benyújtására önállóan, vagy konzorciumi keretek között a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma és az Ágazati párbeszéd bizottságok tagjai, valamint munkahelyi munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek számára nyílik lehetőség.

A pályázható összeg 15-500 millió forintig, szervezeti szinttől függően, az új munkahelyekhez és képzésekhez arányosítva igényelhető. Új munkavállaló alkalmazása, belföldi képzéseken való részvétel, nem képzési célú szakmai rendezvények finanszírozása, tanulmányutakon való részvétel, nemzetközi tagdíjak befizetése támogatható. A szociális partnerek a rendelkezésre álló kapacitásaik fejlesztésével növelni tudják képviseleti erejüket, így a jövőben hatékonyabban tudnak részt venni a szakpolitikák kialakításában és végrehajtásában.

A felhívással a kormányzat tág mozgásteret biztosít a pályázóknak a támogatás felhasználására, ami figyelembe veszi az eltérő szervezeti sajátosságokat és igazodik az egyedi igényekhez. A részletes információk már elérhetők a kormányzat hivatalos pályázati portálján.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiva-tao áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tőketartalék megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Eredménytartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink