333 találat a(z) NGM cimkére

Egy munkáltató, egy munkavállaló, több munkakör Kérdés

Az önkéntes kamatplafon június 30-ig történő fenntartását kéri a nemzetgazdasági miniszter Cikk

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden fogadta a Magyar Bankszövetség elnökét, Jelasity Radovánt. A tárcavezető a bankszövetség vezetőjével áttekintette a makrogazdasági folyamatokat, valamint a vállalati és háztartási hitelezés egyes folyamatait – tájékoztatott szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Cikk

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

„Az év felelős foglalkoztatója” címre lehet pályázni Cikk

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát. A hazai foglalkoztatási adatok is azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A pályázat elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Már lehet pályázni munkásszállás-kialakítási támogatásra Cikk

Szeptember 30-áig nyújthatnak be pályázatot a versenyszféra vállalkozásai munkásszállások kialakítására. A program feltételei a vendégmunkások alkalmazásának korlátok közé szorításával összhangban tovább szigorodtak – olvasható a kormany.hu-n.

Új otthonfelújítási támogatás lesz elérhető június 3-ától Cikk

Lezárult a társadalmi egyeztetés az otthonfelújítási támogatás pályázati kiírásával kapcsolatban. A program honlapja várhatóan május végén indul, addig is a minisztérium összegyűjtötte, hogy milyen dokumentumokra lesz mindenképpen szükség a pályázat benyújtásához – írja a bankmonitor.hu.

Új hitelprogram indul kkv-k számára 0 százalékos kamattal Cikk

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a GINOP plusz program 1. prioritásához tartozó kkv technológia plusz hitelprogram – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

8 milliárd forintos uniós pályázati forrás a szociális partnereknek Cikk

Közel 8 milliárd forint uniós forrás támogatja a szociális partnerek kapacitásfejlesztését a GINOP Plusz 3.2.3-24 projekt pályázati felhívásának köszönhetően, melynek célja, hogy elősegítse a hatékonyabb érdekképviseleti tevékenység ellátását – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

NGM: 300 milliárd forinttal emeli meg a kormány a Széchenyi Kártya Program kötelezettségvállalási keretét Cikk

A Széchenyi Kártya Program már több mint két évtizede segíti a magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási szükségleteinek kielégítését, amely jelenleg is rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5 százalékos kamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Könnyítések várhatók a cégalapításban Cikk

Könnyebbé válhat a cégalapítás, csökken a cégbejegyzési eljárások adminisztrációs terhe – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Április 1-jétől megszűnik a kkv-kamatstop Cikk

A kkv-kamatstop 2024. április 1-jei kivezetése miatt egyik érintett vállalkozás törlesztőrészlete sem fog emelkedni – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Itt nézheti meg a csökkentett kiszerelésű élelmiszereket Cikk

Az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

Elindult az építési termékek új környezeti információs rendszere Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer – jelentette be szerdai közleményében a minisztérium.

Milliós kifizetések az NGM-ben – megszólalt a PM Cikk

Nem jutalmat, hanem teljesítményhez kötött céljuttatást fizetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a dolgozóinak, közölte egy sajtóhír kapcsán az ismét Pénzügyminisztérium néven működő tárca sajtóosztálya.

Újabb hivatásos gépkocsivezetői képzések indulnak 1 milliárd forintból Cikk

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a "Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára" elnevezésű program keretében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink