320 találat a(z) NGM cimkére

Milliós kifizetések az NGM-ben – megszólalt a PM Cikk

Nem jutalmat, hanem teljesítményhez kötött céljuttatást fizetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a dolgozóinak, közölte egy sajtóhír kapcsán az ismét Pénzügyminisztérium néven működő tárca sajtóosztálya.

Újabb hivatásos gépkocsivezetői képzések indulnak 1 milliárd forintból Cikk

Újabb 1200 hivatásos tehergépkocsi- és autóbuszvezető képzése kezdődhet meg 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból a "Gépjárművezető-képzés munkaviszonyban állók számára" elnevezésű program keretében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Billeg Tállai széke? Cikk

Bár megmarad az NGM államtitkári pozíciójában, de a Magyar Idők értesülései szerint elveszik Tállai Andrástól az adóügyeket. Azt egyelőre nem tudni, a NAV-elnöki pozíciót is bukja-e a kormány mezőkövesdi csodafegyvere – írja a lap információra hivatkozva a hvg.hu.

Több mint 4 milliárd forint munkahelyteremtő támogatásra Cikk

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 293 vállalkozás a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása programban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

Több mint 4 milliárd forint a csapadékvíz-gazdálkodás fejlesztésére Cikk

Több mint 4 milliárd forintot nyert el belterületi csapadékvíz-gazdálkodásuk fejlesztésére, korszerűsítésére 26 Pest megyei önkormányzat – mondta el Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek. Hozzátette: a Pest megye fejlesztését szolgáló program negyedik felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget 230 millió forinttal emelte meg.

Nőtt az üzletek forgalma Cikk

7,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatással igazított adatok alapján egyaránt, így már 55 hónapja folyamatos az ágazat erősödése – jelezte közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

500 milliárd forint fölött volt az első két hónapban a hiány Cikk

Az év első két hónapjára jellemző kedvező reálgazdasági folyamatok stabilizálták a költségvetést – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Ezzel magyarázza a hiányt az NGM Cikk

Februárban folytatódott az uniós támogatások hazai megelőlegezése, illetve fellendült a Modern Városok Program projektjeinek kifizetése is. Ennek eredményeként az év első két hónapját az államháztartás központi alrendszere 526,6 milliárd forint hiánnyal zárta – magyarázza az NGM közleménye a kialakult deficitet.

100-600 millió forint nyerhető vállalati képző központokra Cikk

Kilenc milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások: 100-600 millió forint támogatást nyerhetnek képző központok létrehozására, működtetésére, továbbá az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztések megvalósítására – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Targoncavezető bérbesorolás – állásfoglalás Kérdés

2017.01.11-én dr. Kéri Ádám válaszolt a "Targoncavezető bérbesorolás" kérdésre, és a válasz utolsó mondatában ügyvéd úr azt írta, hogy állásfoglalást kér az NGM-től. Nem találom, válaszolt az NGM?

Adatszolgáltatásuk fejlesztésére kaphatnak támogatást az önkormányzatok Cikk

Ismét pályázhatnak az önkormányzatok államháztartási adatszolgáltatásuk minőségi fejlesztésére – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Költségvetés, gazdasági növekedés: derűlátó az NGM Cikk

A kormány elkötelezett a költségvetés kiszámítható és felelősségteljes végrehajtása mellett, ami biztos keretet jelent a magyar emberek helyzetét javító egyes társadalompolitikai intézkedések megvalósításához. Az év első hónapjának államháztartási adatait a gazdaság jó teljesítménye és az uniós források megelőlegezése határozta meg – közölte az NGM a kormányportálon.

Az NGM szerint téves állításokból indul ki az Open Budget Survey Cikk

Szubjektív véleményeket tartalmazó összesítés hétfőn nyilvánosságra hozott Open Budget Survey nemzetközi felmérés, amely egyedi módon határozza meg, mely országokat vizsgál – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára ma az M1 aktuális csatornán arra reagálva, hogy a dokumentum 115 országból Magyarországot a 57. helyre sorolta a költségvetés átláthatóságát tekintve.

Tízezrek feledkeztek el a családi kedvezményhez szükséges nyilatkozatról Cikk

Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni a családi kedvezményt. Érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatát a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével növelten utalni. A családi adókedvezmény 2011 és 2018 között összesen mintegy 1900 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Adatszolgáltatás az áfáról: a gazdaság fehéredését várja a minisztérium Cikk

2018. július 1-jétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás. A kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad. Mától már elérhető a vonatkozó miniszteri rendeletmódosítás tervezete és a jellemzően a számlázó szoftver fejlesztőknek szóló, informatikai részleteket pontosan meghatározó leírások is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs