hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Számviteli szabályzat- és iratmintatár 2024

  • adozona.hu

Aktualizálja számviteli szabályzatait, legyenek iratmintái naprakészek! Nemcsak a szabályzatok megléte kötelező, hanem azok időszakos felülvizsgálata, frissítése is elengedhetetlen. Mivel egy adóhatósági ellenőrzés során a szabályzatok meglétének és tartalmának vizsgálata alapvető, kerülje el egy esetleges szankció kiszabásának kockázatát!

Minden gazdálkodó működését szabályzatok határozzák meg, amelyeket a vezetés alakít ki úgy, hogy azok összhangban legyenek a vállalkozás üzletmenetével, működésével, illetve a folytonosan változó jogszabályi környezetnek is megfeleljenek.

Vizsgálja felül számviteli politikáját, szabályzatait!
Egy adóhatósági ellenőrzés során ezeket be kell mutatni, és akár a számviteli politika hiánya jelentős bírság kiszabásának alapjául szolgálhat! Az ellenőrzés során revizorok ellenőrzik a számviteli politika meglétét, illetve annak tartalmát. A számviteli törvény módosítása esetén a változásokat annak hatálybalépését követő 90 napon belül át kell vezetni a számviteli politikán. De lehetnek olyan korrekciók is, amelyeket maga a vállalkozás dönt el, ezeket szintén szükségszerű a számviteli politikában rögzíteni.

A beszámolókészítés előkészítésekor ne felejtsük el átnézni a vállalkozás számviteli politikáját sem! Erre az év eleje a legmegfelelőbb időpont. A számviteli szabályzatok, így a számviteli politika elkészítése nem egyszerű feladat, mely legkönnyebben kitölthető, testre szabható szabályzatminták segítségével oldható meg. Ezt kínáljuk megújult csomagunkban. A korábbi, 2020-as iratmintacsomagunk kiadása óta a számviteli törvény több kisebb-nagyobb módosítást élt meg, illetve temérdek jogszabály változott – mint például a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról, a munkába járás és hazautazásról, SZÉP-kártya-juttatásról szóló szabályok –, amelyek időszerűvé tették a csomag megújítását. 63 darab szabályzat- és iratmintát tartalmazó csomagunk segítségével elkészítheti, aktualizálhatja kötelező és nem kötelező saját szabályzatait. A kitöltés során – ahol a jogszabályok választási lehetőséget engednek –, ott a minta is jól látható alternatívákat biztosít.

A csomag tartalmazza mind a kettős könyvvitelt, mind az egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók részére, illetve a civl szervezetek számára kötelező szabályzatokat is.

Ízelítő a kiadványban található szabályzatokból, iratmintákból:
− számviteli politika;
− értékelési, pénzkezelési, leltározási és selejtezési szabályzat;
− számlarend és bizonylati rend;
− pénzkezelési szabályzat;
– pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzatok;
− önköltségszámítási szabályzat,
− munkába járás és hazautazás elszámolása,
− SZMSZ (kft., zrt. és alapítvány részére is).

Részletes tartalomjegyzékünket itt éri el.

A számviteli szabályzat- és iratmintacsomag ára bruttó 14 990 forint.

Rendelje meg webáruházunkban most 10% kiadói kedvezménnyel!

MEGRENDELEM

Az Adózóna aktív előfizetői extra kedvezménnyel juthatnak hozzá a kiadványhoz − erről e-mail-ben fogjuk tájékoztatni őket.

Számviteli szabályzat- és iratmintatár 600×120
Forrás: HVG

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tao – Jogdíjból származó nyereség

Nagy Norbert

adószakértő

Munkaidőkeret, műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3