Számviteli szabályzat- és iratmintatár 2024

  • adozona.hu

Aktualizálja számviteli szabályzatait, legyenek iratmintái naprakészek! Nemcsak a szabályzatok megléte kötelező, hanem azok időszakos felülvizsgálata, frissítése is elengedhetetlen. Mivel egy adóhatósági ellenőrzés során a szabályzatok meglétének és tartalmának vizsgálata alapvető, kerülje el egy esetleges szankció kiszabásának kockázatát!

Minden gazdálkodó működését szabályzatok határozzák meg, amelyeket a vezetés alakít ki úgy, hogy azok összhangban legyenek a vállalkozás üzletmenetével, működésével, illetve a folytonosan változó jogszabályi környezetnek is megfeleljenek.

Vizsgálja felül számviteli politikáját, szabályzatait!
Egy adóhatósági ellenőrzés során ezeket be kell mutatni, és akár a számviteli politika hiánya jelentős bírság kiszabásának alapjául szolgálhat! Az ellenőrzés során revizorok ellenőrzik a számviteli politika meglétét, illetve annak tartalmát. A számviteli törvény módosítása esetén a változásokat annak hatálybalépését követő 90 napon belül át kell vezetni a számviteli politikán. De lehetnek olyan korrekciók is, amelyeket maga a vállalkozás dönt el, ezeket szintén szükségszerű a számviteli politikában rögzíteni.

A beszámolókészítés előkészítésekor ne felejtsük el átnézni a vállalkozás számviteli politikáját sem! Erre az év eleje a legmegfelelőbb időpont. A számviteli szabályzatok, így a számviteli politika elkészítése nem egyszerű feladat, mely legkönnyebben kitölthető, testre szabható szabályzatminták segítségével oldható meg. Ezt kínáljuk megújult csomagunkban. A korábbi, 2020-as iratmintacsomagunk kiadása óta a számviteli törvény több kisebb-nagyobb módosítást élt meg, illetve temérdek jogszabály változott – mint például a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról, a munkába járás és hazautazásról, SZÉP-kártya-juttatásról szóló szabályok –, amelyek időszerűvé tették a csomag megújítását. 63 darab szabályzat- és iratmintát tartalmazó csomagunk segítségével elkészítheti, aktualizálhatja kötelező és nem kötelező saját szabályzatait. A kitöltés során – ahol a jogszabályok választási lehetőséget engednek –, ott a minta is jól látható alternatívákat biztosít.

A csomag tartalmazza mind a kettős könyvvitelt, mind az egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók részére, illetve a civl szervezetek számára kötelező szabályzatokat is.

Ízelítő a kiadványban található szabályzatokból, iratmintákból:
− számviteli politika;
− értékelési, pénzkezelési, leltározási és selejtezési szabályzat;
− számlarend és bizonylati rend;
− pénzkezelési szabályzat;
– pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályzatok;
− önköltségszámítási szabályzat,
− munkába járás és hazautazás elszámolása,
− SZMSZ (kft., zrt. és alapítvány részére is).

Részletes tartalomjegyzékünket itt éri el.

A számviteli szabályzat- és iratmintacsomag ára bruttó 14 990 forint.

Rendelje meg webáruházunkban most 10% kiadói kedvezménnyel!

MEGRENDELEM

Az Adózóna aktív előfizetői extra kedvezménnyel juthatnak hozzá a kiadványhoz − erről e-mail-ben fogjuk tájékoztatni őket.

Számviteli szabályzat- és iratmintatár 600×120
Forrás: HVG

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3