hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent! Kata kihívások és lehetőségek 2021 – videó

  • adozona.hu

Megjelent a Kata kihívások és lehetőségek 2021 című webinárium teljes anyagának videófelvétele!

A kisadózók tételes adójának 2013. január 1-jei bevezetése óta mára az egyik legnépszerűbb adózási formává vált. Jellemzően egyéni vállalkozók, bt.-k választották elsősorban a minimális adminisztráció és NAV felé történő éves egy alkalommal történő adóbevallás miatt.

2021. január 1-jétől azonban jelentősen szigorodtak a kata szabályai, melyek komoly kihívás elé állítják a kisadózó vállalkozásokat. Webináriumunk a nehezebben értelmezhető katás kérdésekben nyújt segítséget.

Szipszer Tamás adószakértő előadásában az alábbi kérdésköröket járja körbe részletesebben:

♦ Kata és a 3 millió forintos bevétel problémaköre. Milyen megoldások születtek a gyakorlatban? Melyek az esetleges adózási mód változás problémái?
♦ Kata és kapcsolt vállalkozások. Kapcsolt vállalkozások fogalmának ismertetése, gyakorlati problémák.
♦ Kata és iparűzési adó. Az iparűzési adó 2021. évi meghatározása. Több telephely esetén az adóalap meghatározása.

A webinárium résztvevőinek lehetősége volt kérdéseket intézni előadónkhoz, melyeket szakértőnk az előadást követően válaszolt meg. A videó a résztvevők által feltett kérdéseket, és szakértői válaszokat is tartalmazza.


Most 10% kedvezménnyel, 4941 Ft + áfa áron vásárolhatja meg az előadást.

MEGVÁSÁROLOM

 

A webináriumot 2021. április 14-én rendeztük meg, így a videófelvétel is az ekkor hatályban levő jogszabályi környezetnek megfelelő információkat tartalmazza. Az azóta bekövetkezett változásokról kérjük tájékozódjon az Adózónán!
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31