hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-ellenőrzések: ezek a helyek lesznek fókuszban a héten

 • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket a 42. héten.

Kiemelt ellenőrzési témakörök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2022. évi ellenőrzési tevékenysége során folytatja a jogkövető magatartást tanúsító és együttműködő adózók támogatását, míg a szándékos adóelkerülést tanúsító adózókkal szemben határozott, a jogszabályok által biztosított teljes eszköztárral lép fel. Ennek érdekében, a kockázatelemzések alapján a kockázatok súlya és az adózók jogkövetési hajlandósága szerint jogkövetési vizsgálatot, adó-, és vámellenőrzést, vagy támogató eljárást folytat le. Az ellenőrzési terv letölthető itt.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 17. és 23. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a DiningCity Országos Étteremhéten, 2022. október 6. és 16. között ellenőrzik az éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 25. és november 1. között ellenőrzik a koszorú-, virág- és ajándékárusokat, kereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • 2022. október 18–20. (kedd–csütörtök): Kiskőrös;
 • 2022. október 20. (csütörtök): Miske, Dusnok, Fajsz;
 • 2022. október 25–26. (kedd–szerda): Soltvadkert.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszínen és időpontban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • 2022. november 2–4. (szerda–péntek): Kecel.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 17. és 23. között, hétfőn Pécsett, az Árkád ruhaüzleteiben, kedden Mohácson, a barkácsboltokban, pénteken pedig Pécsett, a gyógyszertárakban ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

2022. október 24. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a megye virágboltjaiban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 26. és 28. között a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 18. és 20. között a pékségekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 18. és 20. között a megyében található pékségeket ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 17. és 21. között a távol-keleti termékeket árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 17-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves
megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2022. október 17. (hétfő): Szolnok és környéke,
 • 2022. október 18. (kedd): Jászberény és környéke,
 • 2022. október 19. (szerda): Törökszentmiklós és környéke,
 • 2022. október 20. (csütörtök): Kunszentmárton és környéke,
 • 2022. október 21. (péntek): Újszász és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. október 17. és 21. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2022. október 17. (hétfő): Rétsági járás,
 • 2022. október 18. (kedd): Salgótarjáni járás,
 • 2022. október 19. (szerda): Balassagyarmati járás,
 • 2022. október 20. (csütörtök): Pásztói járás,
 • 2022. október 21. (péntek): Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kávézókban és cukrászdákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 12. és október 23. között a piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 17. és 28. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2022. október 17. (hétfő): Iregszemcse;
 • 2022. október 18. (kedd): Nagymányok;
 • 2022. október 19. (szerda): Szedres, Kölesd;
 • 2022. október 20. (csütörtök): Dombóvár;
 • 2022. október 21. (péntek): Paks;
 • 2022. október 24. (hétfő): Dunaföldvár;
 • 2022. október 25. (kedd): Bonyhád;
 • 2022. október 26. (szerda): Szekszárd;
 • 2022. október 27. (csütörtök): Tamási;
 • 2022. október 28. (péntek): Tolna.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 14. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink