hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt a NAV listája az e heti adóellenőrzési célpontokról

  • adozona.hu

Zöldség- és gyümölcstermesztők, hús- és hentesáru-eladók, ruhakereskedők, pékségek, vendéglátóhelyek mellett az ékszerboltosokat is ellenőriznek a héten az adórevizorok.

A NAV Baranya megyei munkatársai május 14. és 16. között Pécsett, Pécsváradon, Szászváron, Bólyban, valamint Mohácson és környékén végeznek ellenőrzéseket.

A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, a zöldség- és gyümölcstermesztők számíthatnak ellenőrzésekre, míg Pécsváradon, Szászváron és Bólyban az élelmiszer-kereskedőknél és a vendéglátóknál ellenőrzik a revizorok a számla- és nyugtaadást, valamint a szabályos foglalkoztatást.

Mohácson és környékén a hús- és hentesáru kereskedőknél, a ruhakereskedőknél, valamint a pékségekben jelenhetnek meg az ellenőrök, ahol a számla- és nyugtaadást, és az online pénztárgép használatát is ellenőrzik, emellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei 2018. május 14. és 18. között a piacokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét az áruk eredetét, illetve az online pénztárgép használatát. 

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. május 14. és 20. között fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését és forgalomszámlálás keretében az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését is.

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. május 14. és 18. között:

május 14. hétfő: Vámospércs, Nyírmártonfalva
május 15. kedd: Hajdúszoboszló, Hajdúszovát


május 16. szerda: Nyírábrány, Fülöp
május 17. csütörtök: Sáránd, Hajdúbagos
május 18. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018. május hónapban elsősorban a helyettesítő számlázást választóknál terveznek helyszíni ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a számlaadási kötelezettség teljesítése mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is ellenőrzik.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2018. május 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 14. (hétfő) Szécsény és környéke
május 15. (kedd) Balassagyarmat és környéke
május 16. (szerda) Pásztó és környéke
május 17. (csütörtök) Szécsény és környéke
május 18. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Pest megye

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. május 14. és 20. között a ceglédi piaccsarnokban működő kereskedőket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

 

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a következő településeken végez ellenőrzéseket május 14. és 18. között:

14. (hétfő): Balatonboglár
15. (kedd): Siófok
16. (szerda): Balatonszárszó
17. (csütörtök): Zamárdi
18. (péntek): Kaposvár, Balatonföldvár

Az ellenőrzések a nyári szezon közeledte miatt egyre nagyobb mértékben érintik a Balaton-parti településeket.A fenti településeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok.

Emellett a fagylaltosok is fokozottan számíthatnak az ellenőri jelenlétre.

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2018.05.10. és 18. között kiemelten ellenőrzik az ékszerkereskedelmet végző adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép éves felülvizsgálata nem látszik a NAV rendszerében. Az ellenőrzések a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close