hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés a héten: ezeken a helyeken számíthat revizorokra

  • adozona.hu

Elkezdik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai az ellenőrzéseket az adventi vásárokon, s szerdán kiemelt figyelmet kapnak a ferihegyi repülőtérre fuvarozó taxisok is. Továbbra is a számla- és nyugtaadási kötelezettség, az alkalmazottak bejelentése teljesítésének vizsgálata a fő csapásirány.

Észak-Budapest

Az Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság ellenőrei november 20-ától fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (például fenyőfa-árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

Dél-Budapest

A Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóság revizorai november 21-én, kedden egész nap ellenőriznek a csepeli piacon (1212 Budapest, XXI. Deák tér 1.). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a pénzügyőrök pedig a jövedéki termékek forgalmazásának szabályszerűségét vizsgálják.

November 22-én, szerdán kiemelt figyelmet fordítanak a revizorok a taxis személyszállítást végzők ellenőrzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, valamint a repülőtér előtti építkezés területén.

Bács-Kiskun megye

A közterületen és piacon árusítók 2017 novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak. 

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai november 20. és 26. között Pécsett, Alsómocsoládon, Bátaszéken, Harkányban, Komlón, Mánfán, Mohácson, Siklóson, Szászváron, Szentlőrincen, Villányban, és a Zengővárkony környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vásárcsarnokokban és a piacokon. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök.

Békés megye

November 20. és 23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban zöldség- és gyümölcskereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik

– 20-án Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben,
– 21-én Tótkomlóson, Mezőhegyesen, Battonyán, Kétegyházán, Szabadkígyóson,
– 22-én Békéscsabán, Gyulán, Sarkadon,
– 23-án Gyomaendrődön, Dévaványán, Szeghalmon, Szarvason és Kondoroson.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság revizorai november 20- 27. között folytatják az adózók előző héten elkezdett ellenőrzését, mely során megvizsgálják, hogy az érintettek elvégezték-e pénztárgépük éves felülvizsgálatát. Az ellenőrzések azokat is érinthetik, akiknél az üzembe helyezett online pénztárgép 2017-ben nem küldött forgalmi adatot. Fokozott figyelmet fordítanak emellett a revizorok a szünetelést bejelentő adózókra is.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2017. november 20. és 24. között a gépjárműalkatrész-kereskedőket és szervizeket ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. november 20. és 24. között:

– november 20. hétfő: Vámospércs, Nyírábrány
– november 21. kedd: Sáránd
– november 22. szerda: Hajdúnánás
– november 23. csütörtök: Nyíradony
– november 24. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 20. (hétfő): Karácsond, Nagyút
– november 21. (kedd): Gyöngyös
– november 22. (szerda): Szihalom
– november 23. (csütörtök): Hatvan, Boldog
– november 24. (péntek): Eger, Felsőtárkány

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Jász-Nagykun-Szolnok megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a NAV a 47. héten:

– november 20. (hétfő): Szolnok
– november 21. (kedd): Karcag
– november 22. (szerda): Jászberény
– november 23. (csütörtök): Törökszentmiklós
– november 24. (péntek): Tiszaderzs

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 20. (hétfő): Szécsény és környéke
– november 21. (kedd): Salgótarján és környéke
– november 22. (szerda): Pásztó és környéke
– november 23. (csütörtök): Balassagyarmat és környéke, Szécsény és környéke
– november 24. (péntek): Rétság és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 47. héten fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre a Kaposvár területén található vendéglátó egységekben. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a napi pénzkészlet bizonylatolását, valamint forgalomszámlálást is végrehajtanak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 47. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– november 20. (hétfő): Nyíregyháza
– november 21. (kedd): Nyírbátor, Nyírbogát
– november 22. (szerda): Mátészalka, Győrtelek
– november 23. (csütörtök): Záhony
– november 24. (péntek): Újfehértó

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóság munkatársai 2017. november 20. és 26. között fokozottan ellenőrzik a gépjárműjavítással és -karbantartással (elsősorban gumiszervizeléssel) foglalkozó adózókat, valamint a ruha- és textilárusokat.

A NAV munkatársai főként a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Zala megye

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folytatják a múlt héten elkezdett ellenőrzést 2017. november 13-ától két héten keresztül a megye területén működő iskolák, tanintézmények büféiben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik, s forgalomszámlálást is végeznek.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nemzetközi fuvar áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szabadságmegváltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close