hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

A nyári törvényalkotási szünet kiváló alkalmat adott arra, hogy részleteiben is kibontsuk a július végén elfogadott adócsomagot.

A mostani VálaszAdóban megismertetjük olvasóinkat a társasági adó idén és jövőre hatályba lépő legfontosabb módosításaival, így például a bejelentett részesedés kiterjesztésével, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás fogalmának bővítésével. Bemutatjuk azt is, hogyan változik jövőre a népegészségügyi termékadó rendszere, továbbá mennyire nőnek az egyes adómértékek.

Az Országgyűlés 2019-től több adónem eltörlését is jóváhagyta, miközben már idén nyártól bevezetett egy újat, a bevándorlási különadót. Részletes ismertetőt közlünk arról, hogy kik és milyen tevékenység után kötelezettek az új teherre.

Új előírásokra kell figyelniük a katára áttérő ügyvédi irodáknak is; osztalék utáni adót kiváltó adójukkal külön cikkben foglalkozunk.

Lazább lesz a közcélú adománnyal kapcsolatos szabályrendszer, de a gyakorlatban ennek kezelése sok fejtörést okozhat majd, mutat rá egy másik írásunk.

Munkajogi témában olyan esetekkel foglalkozunk, amikor a munkavállaló nem dolgozza le a felmondási idejét és/vagy nem adja át a munkakörét. Feldolgoztuk az örökléssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat, de például Kérdések és válaszok rovatunkban is az egyik legaktuálisabb, sokakat érintő témát, a cafeteriát boncolgatjuk. Hasonlóképpen követjük a változásokat egy másik kérdésben, az osztalék után fizetendő közterheknél. Örökzöld téma viszont a bérelt ingatlannal kapcsolatos költség- és áfa-elszámolás: erre is választ kapnak legfrissebb kiadványunkban.

A szeptemberi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó ingatlanbérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számla adatszolgáltatás 2020., alanyi mentes

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Fordított áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X