hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

A nyári törvényalkotási szünet kiváló alkalmat adott arra, hogy részleteiben is kibontsuk a július végén elfogadott adócsomagot.

A mostani VálaszAdóban megismertetjük olvasóinkat a társasági adó idén és jövőre hatályba lépő legfontosabb módosításaival, így például a bejelentett részesedés kiterjesztésével, az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás fogalmának bővítésével. Bemutatjuk azt is, hogyan változik jövőre a népegészségügyi termékadó rendszere, továbbá mennyire nőnek az egyes adómértékek.

Az Országgyűlés 2019-től több adónem eltörlését is jóváhagyta, miközben már idén nyártól bevezetett egy újat, a bevándorlási különadót. Részletes ismertetőt közlünk arról, hogy kik és milyen tevékenység után kötelezettek az új teherre.

Új előírásokra kell figyelniük a katára áttérő ügyvédi irodáknak is; osztalék utáni adót kiváltó adójukkal külön cikkben foglalkozunk.

Lazább lesz a közcélú adománnyal kapcsolatos szabályrendszer, de a gyakorlatban ennek kezelése sok fejtörést okozhat majd, mutat rá egy másik írásunk.

Munkajogi témában olyan esetekkel foglalkozunk, amikor a munkavállaló nem dolgozza le a felmondási idejét és/vagy nem adja át a munkakörét. Feldolgoztuk az örökléssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat, de például Kérdések és válaszok rovatunkban is az egyik legaktuálisabb, sokakat érintő témát, a cafeteriát boncolgatjuk. Hasonlóképpen követjük a változásokat egy másik kérdésben, az osztalék után fizetendő közterheknél. Örökzöld téma viszont a bérelt ingatlannal kapcsolatos költség- és áfa-elszámolás: erre is választ kapnak legfrissebb kiadványunkban.

A szeptemberi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás napjainak száma

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megbízási jogviszony

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs