hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júliusi VálaszAdó

  • adozona.hu

A mostani VálaszAdó egyik újdonsága, hogy teljes terjedelmében közlünk egy cikket az Adózóna egyik print kiadványából, mégpedig a Gépjárművek adózása, számvitele kiadvány „Áfa és nyílt végű lízing” című írását.

Biztosak vagyunk abban, hogy a többi újdonságot nem fogadják kitörő örömmel olvasóink, hiszen egytől egyig az év eleji osztogatások után szinte törvényszerűen bekövetkező újabb sarcokról, illetve adóemelésekről szólnak.

Viszonylag kevés ágazata van a gazdaságnak, amelynek nem kell növekvő közterhekkel szembenéznie. Hiszen extraprofitadót kell fizetniük a hitelintézeteknek és a pénzügyi vállalkozásoknak, az energiaiparnak, a bányajáradékra kötelezetteknek, a légi közlekedésnek és a gyógyszeriparnak, nő a cégautóadó, az egyszerűsített foglalkoztottak utáni munkaadói teher, az eddiginél több termékre terjed ki a szintén emelt chipsadó. Nem marad ki a növelésből a cigaretta és az alkohol jövedéki adója, továbbá a cégautóadó sem. Ráadásul ezeket a terheket nemcsak idén, hanem 2023-ban is fizetni kell.

A 2022. júliusi VálaszAdót itt töltheti le!


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Csökkentett energiadíj – mikrovállalkozás

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Tartozás elengedése két cég között

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Kisgyermekes munkavállaló munkaidőbeosztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs