hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a januári VálaszAdó

  • adozona.hu

Nincs abban semmi meglepő, hogy egy új év új adószabályokkal köszönt be. Igaz, a parlamenti többség (mint általában a választási években szokás) ezúttal javarészt könnyítésekről döntött szigorítások helyett.

Az egyik jelentős enyhítés a munkáltatói terhek mérséklése, cserébe a minimálbér és a garantált bérminimum jelentős emeléséért. Írásainkban bemutatjuk, hogy ez miként hat a szocho mértékére, illetve a szakképzési hozzájárulás eltörlésére.

Egy másik cikkben példákkal illusztráljuk, hogy a 2022-re teljesen átírt átalányadózás szabályai hogyan változtatják meg az egyéni vállalkozók jövedelmét és kötelezettségeit. Ismertetjük az egyéb szervezetek beszámolókészítési szabályainak módosításait is.

A kkv-k figyelmét új kötelezettségükre emlékeztetjük, amely szerint visszaélés-bejelentési rendszert kell kiépíteniük.

Szemlézünk az Adózónából olyan írásokat is, amelyek decemberi eseményekhez – rendezvényekhez, ajándékozáshoz – kötődnek, de adózásuk jellemzően január elején aktuális.

A 2022. januári VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Előre fizetett szolgáltatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs