812 találat a(z) szocho cimkére

Végelszámolás után megmaradt pénzvagyon adózása Cikk

Végelszámolás után a tulajdonosnak kölcsöntartozása maradt a cég felé. Milyen terhekkel kell számolnia abban az esetben, ha vagyonfelosztás keretében véglegesíti a tartozást, illetve akkor, ha a kft. elengedi azt? Olvasói kérdésre Kiss Péter adószakértő (TruTax Kft.) válaszolt.

Szociális hozzájárulási kedvezmény Kérdés

Egyetemi sportnap Kérdés

Kamatmentes munkáltatói kölcsön: így kell adózni utána Cikk

Költségvetési szerv kamatmentes munkáltatói kölcsönt szeretne adni a munkavállalójának felújításra, hitelintézeten keresztül, 2 millió forint összegben. A kölcsön részleteit végrehajtási záradékkal ellátott közjegyzői okiratba foglalnánk. Milyen adókötelezettsége van a munkáltatónak? Van konkrét jogszabály a munkáltatói kölcsönre vonatkozóan? Elő kell írni, hogy számlával igazolja a dolgozó az elvégzett felújítási munkákat? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Megjelent! Ingatlanügyletek adózása, számvitele Cikk

Az ingatlanügyletek sosem egyszerűek, mindegy, hogy éppen az eladói vagy a vevői, bérbeadói vagy bérlő oldalon állunk. Az illeték, az áfa, a társasági adó és az szja szabályai számos kérdést felvetnek egy-egy ügylet megítélésekor, és akkor még a számviteli szabályokról szó sem esett. Jelen kiadványunkban ezeket a kérdéseket igyekszünk összefoglalni.

Ez kellene a 200 ezer forintos minimálbérhez a munkaadók szövetsége szerint Cikk

Csak jelentős mértékű szochocsökkentés mellett tudja elképzelni a bruttó 200 ezer forintos minimálbért a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). Ha ez nem valósul meg, akkor a 20 százalékos béremelés miatt nagyon sok vállalat kerül nehéz helyzetbe, ez elbocsátásokat és vállalati csődöket eredményezhet – szögezte le a Portfolio.hu-nak adott interjújában Rolek Ferenc.

Hosszútávú kiküldetés – SZÉP-kártya Kérdés

Szállásfoglalás minősítése, utána fizetendő adók Kérdés

Dolgozók és családtagok továbbtanulásának támogatása. Adók és járulékok Cikk

Ősszel nemcsak a diákok, hanem a munka mellett tanulók képzése is kezdődik. Ilyenkor többnyire a munkavállaló kérésére a munkáltató valamilyen formában hozzájárul a dolgozó iskolai költségeihez. Ez történhet tanulmányi szerződéssel, vagy anélkül. Összefoglaltuk, hogy milyen adó- és tb-kötelezettségekkel jár a támogatás.

Földbérleti díj őcsg-ben Kérdés

Vagyonfelosztás természetben egyszerűsített végelszámolás után Cikk

Milyen adókövetkezményei vannak annak, ha egy cég ingatlanban, autóban adja ki a tagoknak a társaság vagyonát? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Egyéni vállalkozó járulékfizetése – nem mindegy a kivét elszámolásának ütemezése Cikk

Az egyéni vállalkozót – feltéve, hogy nem áll heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban, nem folytat nappali tagozaton tanulmányokat, illetve társas vállalkozóként nem tesz eleget minimum kötelezettségnek – havi minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli. Az egyéni vállalkozói járulék alapja főszabály szerint a kivét, ha viszont azt „rossz időpontban” számolja el a vállalkozó, jelentősen nőhet az éves járulékfizetési kötelezettsége.

Magyar állampolgár osztrák biztosítással ügyvezető Kérdés

Munkaerőpiacra lépők utáni szocho-kedvezmény Kérdés

Osztalékfizetés és szocho Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Angol állampolgár tartózkodási engedélye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózás

Széles Imre

tb-szakértő

Betegszabadság számítása 2021

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close