hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

SZÉP-kártya, 30 év alatti anyák kedvezménye, csok – 30 új kormányrendeletet és további jogszabályokat hirdettek ki

  • adozona.hu

A Magyar Közlöny 218. számában harminc új kormányrendelet, egy belügyminiszteri rendelet, továbbá kilenc kormányhatározat jelent meg.

A veszélyhelyzet alatti rendkívüli jogalkotási lehetőségre hivatkozva a kormány rendeleteivel több törvényt is módosít. Így változik például az árak megállapításáról szóló törvény, az illetékekről szóló törvény, a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény, a cégnyilvánosságról szóló törvény, a csődtörvény, továbbá a pénzmosás megakadályozásáról szóló törvény is.

A kormány rendelkezett emellett egyebek között a SZÉP-kártya alszámláinak megszüntetésével összefüggő adószabályok módosításáról, a SZÉP-kártya kibocsátásáról és felhasználásáról, a 30 év alatti anyák szja-kedvezményéről, egyes családpolitikai intézkedések módosításáról (újlakás-vásárlási támogatás, használtlakás-vásárlási családi kedvezmény, babaváró hitel, nagycsaládosok személygépkocsi-vásárlási kedvezménye).

Az új jogszabályokat itt olvashatja el!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs