Öngondoskodás – nő a pénztárak felügyeleti díja

  • adozona.hu

Az Országgyűléshez tegnap beterjesztett T/7842. számú törvényjavaslat értelmében a kormány módosítaná a magán-nyugdíjpénztárak és az önkéntes pénztárak fizetendő felügyeleti díját.

A magánnyugdíj-pénztárak és az önkéntes pénztárak jelenleg is fizetnek felügyeleti díjat a Magyar Nemzeti Banknak.

A díj alapdíjból és változó díjból áll.

Az alapdíj az alapdíjegység és egy szorzószám szorzata. Az alapdíj jelenleg mindegyik pénztártípusnál 50 ezer forint, a szorzószám a magánnyugdíj-pénztáraknál negyven, az önkénteseknél pedig kettő. Az alapdíj 2020 januárjától mindegyik pénztártípusnál 50 ezer forintra nőne, a szorzószám viszont a magánpénztáraknál kettőre csökkenne.

A változó díj a pénztári vagyon piaci értékének meghatározott hányada, ami jelenleg mindegyik pénztártípus esetében 0,25 ezrelék. Ez 0,3 ezrelékre nőne.

Az emelés a törvényjavaslat indokolása szerint a felügyeleti díj értékállóságának megőrzése miatt szükséges. 

Az önkéntespénztári, illetve a nyugdíj-előtakarítási számlákra befizetett összegek utáni adó-visszatérítésről itt olvashat bővebben!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérelt iroda felújítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Építkezés áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Garázsértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X