hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megszavazták! Vége a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának

  • adozona.hu

Megszavazta a kormánypárti többség a lakástakarék-pénztári megtakarítások állami támogatásának eltörléséről szóló törvényjavaslatot, amelyet tegnap nyújtott be egy fideszes képviselő, és kivételes eljárás keretében, lényegében érdemi vita nélkül ma el is fogadott az Országgyűlés.

A képviselők 125 igen szavazattal, 49 nem ellenében hagyták jóvá a fideszes Bánki Erik által jegyzett törvényjavaslatot, amelynek értelmében a törvény kihirdetését követően kötött új  szerződések esetén megszűnik a lakástakarék-pénztári megtakarítás 30 százalékának, legfeljebb évi 72 ezer forintot kitevő állami támogatás.

A már meglévő lakás-előtakarékossági szerződéseknél is csak a szerződésben meghatározott megtakarítási ideig maradna meg az állami támogatás, a megtakarítási időnek a törvénymódosítás hatályba lépése után történő meghosszabbítása esetén az már nem illetné meg a takarékoskodót.

Tehát, aki szeretne a még ideig-óráig hatályban lévő törvényi feltételek mellett lakástakarék-pénztári szerződést kötni, annak erre nagyon rövid ideje maradt. Az egy nap alatt elfogadott törvénymódosítás Áder János köztársasági elnök aláírását követően várhatóan a következő napokban megjelenik a Magyar Közlönyben, amikortól hatályossá is válik.

Mit szól ehhez Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója?

„Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam” – mondta a hvg.hu kérdésére a lakás-takarékpénztárakat érintő javaslattal kapcsolatban Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. A bankvezér közölte, a hírekből tájékozódott a szigorításra vonatkozó módosítási javaslatról, a Bankszövetséggel nem folyt tárgyalás ezzel kapcsolatban.

További részleteket ITT olvashat arról, mi a véleménye Csányinak arról, hogy megszűnik a lakástakarék-pénztári megtakarítások állami támogatása.

OLVASSA EL cikkünket arról is, hogy mit gondolnak a parlamenti pártok képviselői a törvényalkotási rendszeren sebtében keresztülszuszakolt törvénymódosításról:

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs