hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Tb: járulékok és ellátások módosítása 2016-tól

  • adozona.hu

Januártól a tavalyi évközi módosításokat követően számos ponton változnak a járulék-, az önkéntespénztári, továbbá a tb-ellátási szabályok. Összefoglaltuk.

Fontosabb változások a társadalombiztosításban 2016. január 1-jétől:

A személyi jövedelemadóból elegendő jövedelem híján nem érvényesített családi kedvezmény 15 százalékának megfelelő összeg érvényesíthető járulékkedvezményként (a korábbi 16 százalék helyett), de továbbra is legfeljebb a fizetendő járulék mértékéig.

Havi 7050 forintra nő (6930 forintról) az egészségügyi szolgáltatási járulék, amit a nem biztosítottaknak, a társas vállalkozásoknak a nyugdíjas tag után, továbbá a nyugdíjas egyéni vállalkozóknak kell fizetniük. (A központi költségvetés személyenként továbbra is havi 5790 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet a nemzeti kockázatközösségbe tartozók – például a nyugdíjasok, a gyesben, gyedben részesülők, a szociálisan rászorulók – után.)

Az úgynevezett együtt folyósított ellátások összege (amiben azok az 1998. január 1-je előtt megözvegyültek részesülhetnek, akik saját nyugdíjuk mellé elhunyt házastársuk nyugdíjának 60 százalékát is kaphatják) 84 975 forintról 86 335 forintra nő.

Létrehozható egészség- és önsegélyező pénztár is (ilyen pénztárak korábban csak önállóan működhettek).

Ezentúl támogatók is nyújthatnak a pénztári tagok meghatározott körének támogatói adományként célzott támogatást.

A nyugdíjpénztáraknak járadékszolgáltatást is kell biztosítaniuk tagjaik részére (e kötelezettség alól az ezer fő alatti pénztárak mentesülnek). Ha a tag öt éven belül eléri az öregséginyugdíj-korhatárt, részére a pénztárnak tájékoztatást kell nyújtania a várható járadékról. Az egészségpénztárak a befizetésekből legfeljebb 10 százalékot vontatnak le a működési és a likviditási alapra (korábban jogszabály nem írt elő ilyen korlátot). A választható portfóliós rendszert működtető pénztárak tagjai több portfólióban is elhelyezhetik megtakarításaikat.

Minden maximális összegben megállapított gyed összegét felül kell vizsgálni, és az új összeget a tárgyévre érvényes összeghatár figyelembevételével kell megállapítani. A gyed maximuma továbbra is a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka (2016-ban havi 155 400 forint).

Már a gyed első napjától lehet munkát végezni, a gyesen lévők a gyermek féléves korától dolgozhatnak (korábban mindkét ellátásnál csak a gyermek egyéves korától lehetett).

A családi pótlék folyósításának feltétele, hogy a megfelelő korú gyermek óvodába járjon (korábban csak a tankötelezettség elmulasztása miatt volt szüneteltethető az ellátás).

Ha kíváncsi a részletekre, olvassa el a változásokat bemutató rovatunk cikkeit!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkaviszony létesítése hajléktalan személlyel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Több munkáltató által történő foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs