hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíj és jogorvoslat: mikor lehet fellebbezni és mikor bírósághoz fordulni?

  • Molnár László

Fellebbezés és bírósági eljárás - milyen jogorvosltai eljárások vannak, s mikor nem tehet az ügyfél semmit? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mikor kötelezhetik nyugdíja visszafizetésre a nyugdíjast? című írás kapcsán merült fel, hogy az ügyfeleket milyen jogorvoslati lehetőségek illetik meg. Cikkünkben a nyugdíjbiztosítási igazgatóságok hatáskörének változásaira (korhatár előtti nyugdíjak, rokkantsági nyugdíjak stb. megszüntetése) figyelemmel, a 2012. július 1-jei állapotnak megfelelően intézett – következőkben részletezett – ügycsoportokhoz kapcsolódó jogorvoslati lehetőségeket tekintjük át.

A nyugdíjrendszer átalakítása következtében ez év január 1-jétől a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretében saját jogú nyugellátásként az öregségi nyugdíj, valamint a hozzátartozói nyugellátások (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugellátások és az özvegyi járadék) és ”kifutásáig” a külön jogszabály szerinti rehabilitációs járadék jár.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Importáfa megfizetése másik tagállamban

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Magánszemélyek közötti kamatmentes kölcsön adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs