hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

MSZP: tömeges nyugdíjcsökkentést okozna az ellátás gyermekszámhoz kötése

  • MTI
1

Az MSZP népesedéspolitikai intézkedésnek álcázott tömeges nyugdíjcsökkentésnek tartja azt, hogy a gyermekek számához kötnék a nyugdíj mértékének megállapítását.

Erről Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára múlt héten csütörtökön a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról, elképzelhetőnek tartja, hogy a Népesedési Kerekasztalnak a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát is figyelembe vevő nyugdíj-megállapítási javaslatának egyes elemei megvalósuljanak.

Bagóné Borbély Ildikó a javaslatot kritizálva azt mondta, ma minden ötödik család meddőségi problémákkal küzd, de még többen vannak azok a családok, akik egzisztenciális okokból nem mernek több gyermeket vállalni. Az elképzelés ezeket a családokat büntetné - hangsúlyozta.
Ráadásul - mondta - , egy fiatal 20-30 évesen nem arra gondol, hogy szül 2-3 gyereket, mert akkor majd magasabb lesz a nyugdíja.

Véleménye szerint a Fidesz azért gondolkodik ezen a javaslaton, hogy ürügyet találjon több százezer ember nyugdíjának csökkentéséhez.

Bagóné Borbély Ildikó azt mondta, több gyermek születéséhez valódi munkahelyek, alacsonyabb élelmiszerárak és adók, magasabb bérek kellenének. Hozzátette: a kormány 10 ezerre emelhetné az állam által finanszírozott lombikbébi-beavatkozások számát a jelenlegi 6500-ról.

A képviselő jelezte, a Népesedési Kerekasztal javaslataival összefüggésben írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
Kerekes Ferenc Béla

Szerintem a részletek ismerete nélkül ez, csak feltételezés. Ráadásul semmi sem igazolja, hogy a jobb életszínvonal több gyerekkel járna, sőt úgy tűnik sajnos az ellenkezője az igaz. Ráadásul bizonyos pillanatnyi érdekekre hivatkozva, elfelejtjük, hogy a jövőért is felelősök vagyunk. A nemzet fennmaradásához nélkülözhetetlen a gyermek, gyermek nélkül a jövő kilátástalan, sajnos a gyermektelen családoknak"nincs folytatása" az életüknek. Azt azért hozzáfűzném, hogy nem csak vér szerinti, szív szerinti gyermekeket is föl lehet nevelni, és az is folytatás!

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szochokedvezmény közfoglalkoztatási jogviszonyban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Bizalmi vagyonkezelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X