hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Agrártámogatás: mikor, milyen feltételekkel adható, és mikor nem?

  • adozona.hu

A társasági adó rendszerében három olyan támogatásnak minősülő, beruházáshoz kapcsolódó kedvezmény vehető igénybe, amelyet az elsődleges mezőgazdasági termeléshez is lehet érvényesíteni. A cikk azt mutatja be, hogy melyek a belföldi és uniós feltételei a kedvezmények érvényesítésének.

Társasági adóból igénybevehető, állami támogatásnak minősülő  kedvezménye
1. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao) szerint a kis és közepes vállalkozások beruházását ösztönzik a következő adóalapcsökkentő kedvezmények:

♦       a korábban még használatba nem vett ingatlan, valamint a korábban még használatba nem vett, a műszaki berendezések, gépek, járművek közé sorolandó tárgyi eszköz üzembe helyezése érdekében elszámolt adóévi beruházások értéke,

♦       az ingatlan bekerülési értékét növelő adóévi felújítás, bővítés, rendeltetés-változtatás, átalakítás értéke,

♦       az immateriális javak között az adóévben állományba vett korábban még használatba nem vett szellemi termék és szoftver felhasználási jog értéke.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja, mekkora lehet a kedvezmény, igénybe vehető-e több célra, továbbá mit tiltanak a szabályok!
A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

PhD hallgatónak nyelvvizsgadíj kifizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Járványügyi szűrővizsgálat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkáltató által átvállalt költségek

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs