Megjelent a HVG Munkajog 2023 különszám – digitális változatban is

  • adozona.hu

A HVG legutóbbi munkajogi különszámának megjelenése óta több ponton – javarészt 2023. január 1-jétől – változott a munka törvénykönyve, elsősorban azzal a céllal, hogy a módosított jogszabály segítse elő a koherens jogalkalmazást, illetve harmonizáljon az európai uniós joggal. Ennek kapcsán az Országgyűlés a munka és a magánélet egyensúlyával, illetve a kiszámítható munkafeltételekkel összefüggő uniós irányelveket ültetett át a hazai munkajogba. Így – többek között – bevezette a szülői szabadságot, bővítette az apasági szabadságot és a rugalmas munkavégzés iránti kérelem lehetőségeit, valamint újabb felmondási tilalmakat is meghatározott.

Változtak a tájékoztatási kötelezettségre és a határozott idejű munkaviszonyra vonatkozó rendelkezések. Módosultak az állásidő és a joggal való visszaélés bizonyítási terhének szabályai. Változtak a munkavédelmi törvény egyes előírásai is.

Kiadványunk szakértői tizenöt fejezetben ismertetik a változásokat, amelyekhez frissítettük az ORAC és az általa megbízott ügyvédi iroda iratmintáit is. Az egyes fejezeteket bírósági döntésekkel, továbbá a HVG Adózóna portáljáról olvasói kérdésekre adott szakértői válaszokkal is illusztráljuk. A lapzárta után bekövetkező esetleges jogszabály-módosításokat ugyanezen a weboldalon (www.adozona.hu) érdemes figyelemmel kísérni.

Szerzők: Pál Lajos, Rátkai Ildikó, Bérces Kamilla, Hajdu-Dudás Mária, Stumpf-Rádai Ágota

A tartalomból:

• Új: szülői szabadság

• Változó határidők

• Újabb felmondási tilalmak

• Bírói gyakorlat, 33 friss kúriai döntés

• Gyakori kérdések és válaszok

• 50 iratminta

Nyomtatott különszámunk kapható az újságárusoknál, kedvezményesen megrendelhető kiadónknál!

Digitális különszámunk itt érhető el!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs