hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egyszerűsített foglalkoztatás: így kell számolni a létszámkorlátot

  • Tirpák Anita mérlegképes könyvelő és adószakértő

Tapasztalatok szerint sokaknak okoz gondot az egyszerűsített foglalkoztatás létszámkeretének számítása.

Cikkünkben az alkalmi munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódó létszámkorlátok fontosabb szabályait összegezzük, és egy példán keresztül bemutatjuk, hogyan kell kiszámolni a munkáltatóra vonatkozó foglalkoztatási keretszámot. Jelen írásunkban kifejtett korlátozások nem vonatkoznak az idénymunkásokra, a filmipari statiszták alkalmi munkára irányuló egyszerűsített foglalkoztatására, továbbá a szociális szövetkezetekben az egyszerűsített foglalkoztatás esetére.

A munkaviszony biztosítási jogviszonyt keletkeztet, amíg az alkalmi munkavállalás olyan különleges munkaviszony, amely alapján a munkavállaló, azaz az alkalmi munkavállaló nem lesz biztosított.

Két szabályra kell különösen figyelemmel lenni a munkavállalók és alkalmi munkavállalók egyidejű foglalkoztatásakor.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyből megtudhatja, melyek ezek, és konkrét példán keresztül bemutatjuk, hogyan kell kiszámítani a létszámkorlátot.

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kisgyermekes munkavállaló munkaidőbeosztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Új katatörvény a bt. beltagjára vonatkozóan

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kifogásolható-e ez az adózói magatartás?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs