150 találat a(z) szakszervezet cimkére

Reprezentáció szakszervezetnél Kérdés

Éves beszámoló nyílvánosságra hozzatala Kérdés

Kúriai döntés a szakszervezeti képviseleti jogosultság feltételeiről Cikk

A Kúria a BH2022.53. számú döntésében azt vizsgálta, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a szakszervezet, illetve annak képviselője a munkahelyen jogait gyakorolni tudja. Az ügy részleteit az alábbiakban mutatjuk be.

Sztrájk és polgári engedetlenség – így tiltakoznak a tanárok Cikk

Határozatlan idejű sztrájkot hirdetett március 16-ától a két legnagyobb pedagógus-szakszervezet. Annak ellenére kezdték el szervezni a munkabeszüntetést, hogy február elején megjelent a sztrájkrendelet, amely alaposan megnehezítette a dolgukat – csak „kreatívan”, és a jogszabály által meghagyott kiskapukat kihasználva lehet sztrájkolni. Várhatóan mégis több száz iskolában tiltakoznak majd a tanárok és tanítók, napközben pedig több diáktüntetés is lesz Budapesten és vidéki nagyvárosokban, olvasható az Eduline oldalán, ahol folyamatosan tudósítanak az eseményről.

Számos járatot töröltek a frankfurti repülőtéren Cikk

Számos járatot töröltek kedd reggel a németországi Frankfurt repülőterén, mivel a biztonsági személyzet sztrájkba lépett.

Sztrájkra buzdítják a pedagógusokat a szakszervezetek Cikk

Kezdjenek el készülni a január 31-ei figyelmeztető sztrájkra – ezt kérték az iskolákban dolgozóktól szerda délután a tanári szakszervezetek, miután ismét sikertelenül tárgyaltak a kormánnyal a követeléseikről – írja az eduline.hu.

Akár 8–18 százalékkal is emelkednek idén a bérek Cikk

Nyolc százaléktól 17–18 százalékig terjedő emelést tartalmaznak az idei évre megkötött bérmegállapodások – erről számol be a vg.hu a legnagyobb hazai szakszervezeti szövetségek vezetőinek válaszai alapján. Várhatóan az alsó kereseti sávokban lehet a legnagyobb a növekedés.

Figyelmeztető sztrájkot hirdettek a pedagógusok Cikk

Figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – ezt a két szakszervezet jelentette be, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. Ha a januári akció sem vezet eredményre, márciusra újabb sztrájkot szerveznek, írja az eduline.hu.

Szakszervezet esetében szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettség Kérdés

Szakszervezet által adott mikuláscsomag adózása Kérdés

Szakszervezeti gazdálkodás Kérdés

Sztrájkalap mértéke Kérdés

Béremelést és érdekegyeztetést követelnek az állami szférában dolgozók Cikk

Az állami szférában dolgozók – közalkalmazottak, köztisztviselők, pedagógusok, rendvédelmi és a szociális ágazatban dolgozók, valamint az állami vállalatok alkalmazottai – a fluktuáció megállítása érdekében béremelést és érdekegyeztetést követelnek – hangzott el több szakszervezet közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Nincs egyezség a szakszervezettel – figyelmeztető sztrájk lesz a GE veresegyházi gyárában Cikk

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a dolgozók a veresegyházi GE Aviation Hungary gyárában csütörtökön, miután nem tudott megegyezni a munkáltató és a VDSZ-hez tartozó Nehézfémipari Szakszervezet az idei béremelésről – közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) az MTI-vel kedden.

NTAK adatszolgáltatás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs