197 találat a(z) szakszervezet cimkére

Turizmusfejlesztési szolgáltatás Kérdés

Sztrájkok Romániában: a postások megállapodtak, az egészségügyi, illetve a könyvtári dolgozók még nem Cikk

Felhagytak szerdán a hétfőn kezdődött általános sztrájkkal a román postások, miután sikerült megállapodniuk a román posta vezetőségével követeléseik teljesítéséről – közölte szerdán az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS).

Figyelmeztető sztrájkot tartottak egy sopronkövesdi cégnél Cikk

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak csütörtök délután a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói – tájékoztatta a Vasas Járműbiztonsági Alkatrészgyártó alapszervezet titkára az MTI-t.

Sztrájk a kecskeméti Mercedes-gyárban Cikk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél működő MBMH Vasas Alapszervezetének tagjai és a munkavállalók figyelmeztető sztrájkot tartanak a kecskeméti telephely 3 szervezeti egységénél (présüzem, fényezőüzem, összeszerelőüzem) 2024. március 13-án 15 és 17 óra között a 2024. évi bérköveteléseikért – írja sajtóközleményében a Vasas Szakszervezeti Szövetség.

Továbbra sincs bérmegállapodás a pécsi Tüke Busz Zrt. és a sztrájkot szervező szakszervezet között Cikk

A pécsi Tüke Busz Zrt. vezetése az általa javasolt és végrehajtott 18,5 százalékos bér- és keresetfejlesztés szerint kötne bérmegállapodást az idei évre az érdekképviselettel. A szakszervezet 25 százalékos emelést akar elérni és újabb nyomásgyakorlást helyezett kilátásba – közölték a felek a héten négy napon át zajló sztrájk után, pénteken, tájékoztatott az MTI.

Tömegközlekedési sztrájkot hirdetett a jövő hétre a Verdi szakszervezet Cikk

A német Verdi szakszervezet közel az egész országra kiterjedő tömegközlekedési sztrájkot hirdetett meg a jövő hétre, az idén már a második alkalommal.

Kisztrájkolták a szakszervezetek: ennyivel nő a Volánbusz-dolgozók fizetése Cikk

Három évre szóló bérmegállapodást írtak alá a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóit tömörítő szakszervezetek, amelyek közül utolsóként a Szolidaritás Autóbusz Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) csatlakozott az alkuhoz.

Sztrájkot hirdetett a pécsi busztársaságnál az egyik szakszervezet Cikk

Sztrájkot hirdetett a pécsi közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt.-nél működő egyik szakszervezet január 28-ra és 29-re – tájékoztatta a busztársaság csütörtökön az MTI-t.

Sztrájk a csalagútban Cikk

Váratlan sztrájk miatt le kellett zárni a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő csatornaalagutat csütörtökön, a vonatközlekedés leállása pedig több európai pályaudvaron is pánikot okozott.

Volánbusz: kétnapos sztrájkot kezd vasárnap a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Cikk

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-ére és 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál, arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a közlekedési társaság honlapján érhető el.

Sztrájkot hirdetett decemberre a Volán-szakszervezet, az egész munkavállalói állományt érinteni fogja Cikk

Két napos sztrájkot hirdetett a Volán-szakszervet, miután eredménytelenül zárultak a péntek délelőtti bértárgyalások – írja a 24.hu.

Garantált bérminimum: keveslik az emelést a szakszervezetek, visszautasítják a miniszter állítását Cikk

Visszautasítja Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a gazdaságfejlesztési miniszter kijelentését, hogy politikai okokból ne írta volna alá a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emelési megállapodást, annak szociálpolitikai oka van, kevesli ugyanis az emelés mértékét – közölte a szakszervezet.

Szakszervezeti jogokat érint az Alkotmánybíróság friss döntése Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) 2023. 09. 27. napján alaptörvény-ellenesnek minősítette és megsemmisítette a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) egyik rendelkezését. Az ügy tanulságait az alábbiakban mutatjuk be.

Megsemmisített egy szövegrészt a munka törvénykönyvében az Alkotmánybíróság Cikk

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 276. § (8) bekezdésének „– tanácskozási joggal –” szövegrészét, valamint a folyamatban lévő perekben alkalmazási tilalmat rendelt el.

Ingyen jogosítvány középiskolásoknak, közmeghallgatás korlátozása, szakszervezeti jogok leépítése, munkavédelmi szabályok lazítása – katyvasz salátatörvény a parlament előtt Cikk

Általános vita keretében tárgyalta mai ülésén az Országgyűlés az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló törvényjavaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Külföldi napidíj, árfolyam 2

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink