hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

60 év feletti oltatlan? Erre számítson!

  • adozona.hu

A 2021. július 23-én, péntek éjjel megjelent, 139. számú Magyar Közlönyben kihirdetett 439/2021. kormányrendelet kimondja, hogy azon 60. életévüket betöltött magyar állampolgárokról, akik magyarországi lakcímmel és tajszámmal rendelkeznek, azonban koronavírus elleni védőoltásban nem részesültek, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő heti rendszerességgel tájékoztatást nyújt a fővárosi és megyei kormányhivatalokat irányító miniszter, valamint az érintett személy háziorvosa részére.

A rendelet alapján az erre kirendelt orvostanhallgató az érintett személynek a védőoltás beadását megelőző, a védőoltás igénybevételének lehetőségével kapcsolatos tájékoztatást nyújthat, továbbá, ha az orvostudományi képzés első tíz félévét eredményesen teljesítette, a védőoltással történő beoltását is végezheti az érintett személy háziorvosának vagy az egészségügyi felsőoktatási intézmény kijelölt orvosának felügyelete mellett.

Az érintett személlyel a védőoltás beadása céljából a háziorvosa vagy a nevében eljáró kirendelt hallgató, illetve önkéntes orvos veszi fel a kapcsolatot, és tájékoztatja az érintett személyt arról, hogy beleegyezése esetén lehetősége van a védőoltás igénybevételére.

A védőoltás igénybevételét megelőzően az érintett személy nyilatkozik a védőoltás igénybevételének elfogadásáról. Ha az érintett személy az oltás igénybevételét elutasítja, úgy az elutasításról írásban nyilatkozik.

A teljes rendeletet ITT olvashatja el.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemélyek közötti kamatmentes kölcsön adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Átmeneti bányászjáradékos munkaideje

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs