hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pálinkára mentek, de mást is találtak a pénzügyőrök

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 270 tő kábítószergyanús növényt, 460 gramm növényi részt, 1070 liter alkoholterméket, valamint egy 200 literes lepárlóberendezést találtak egy Bács-Kiskun megyei tanyán. A kábítószergyanús növényeket és növényi részeket a rendőrség helyszínre érkező munkatársainak átadták, az alkoholterméket és a lepárlót lefoglalták, az ügyben eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy lakiteleki tanyán. A helyszínen az ingatlan tulajdonosának férje nyitott ajtót, aki önként beengedte a pénzügyőröket és megmutatta a tanyán található 200 literes lepárló berendezést, amelyen éppen pálinkát főzött. Az ellenőrzéskor a tanyaépület különböző helyiségeiből 1070 liter alkoholtermék is előkerült.

Az igazi meglepetés az udvaron álló három hatalmas fóliasátorba belépve érte a pénzügyőröket, ahol a bejáratot leleményesen álcázó kukoricatövek mögött összesen 270 tő kábítószergyanús növényt találtak. A fóliák mellett az udvaron 460 grammnyi növényi részt is tároltak műanyag rekeszekben. Az ingatlan különböző helyiségeiből előkerültek a növények, növényi részek csomagolásához, méréséhez szükséges eszközök is.

Mindezek után a férfi fiának lakiteleki ingatlanát is átvizsgálták, ahonnét további 84 liter alkoholtermék, 3 db gubó és néhány gramm kábítószergyanús növény került elő.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31